Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: VEDNO AKTUALNO - Bonitete, darila in donacije v luči "davčne zakonodaje"

Odločitev o tem ali zaposlenemu dovoliti uporabo službenega vozila tudi v zasebne namene, ga za »dobro delo« nagraditi z »vikend paketom« v Portorožu, ali pa mu preprosti »zvišati plačo«, ali motivirati zaposlene s pomočjo »izleta v neznano« ali organizacijo piknika, komu »donirati« sredstva, kaj podariti poslovnim partnerjem, zaposlenim, …,  je v veliki meri odvisna od obdavčitve posamezne vrste dohodka (boniteta - kaj je in kaj ni, drugi dohodek) ter »davčnega priznavanja« takšnega stroška-odhodka. 

Če se vam ob navedeni tematiki porajajo razna vprašanja, dileme, ali pa si le želite osvežiti svoje znanje o obdavčitvi oz. davčnem vidiku  bonitet, daril in donacij, vas vabimo, da se udeležite seminarja-delavnice, na kateri bomo skupaj, s pomočjo primerov iz prakse, pojasnil in odgovorov, odgnali dvome o navedeni temi ter vas opozorili na nejasnosti in pasti, ki pa jih žal v praksi ni malo!

KDAJ IN KJE? 

V sredo, 9. septembra 2015 od 9.00 do 13.00 ure
v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška  v Dravogradu, Koroška 47.   

Ob tem pa vsekakor ne bomo pozabili tudi na najpogostejše »bonitete« in ugodnosti v praksi kot so:

  • uporaba službenega avtomobila za privatne namene (še vedno zelo aktualna boniteta, ob kateri se vsakodnevno poraja na kupe vprašanj!)
  • nastanitev, plačilo najemnine za stanovanje, koriščenje počitniških hišic, apartmajev v lasti delodajalca,
  • plačilo zdravstvenih pregledov (managerski pregled, cepljenja…)
  • nakup »obleke« in »obutve«
  • obdarovanje poslovnih partnerjev 

IZ VSEBINE:

  • Boniteta je ugodnost v naravi in ne denarju!!!
  • Kakšne evidence je priporočljivo voditi v primeru, da imamo služben avto,
  • Različna obdavčitev daril glede na prejemnika (zaposleni, otrok zaposlenega, zunanji sodelavec, poslovni partner, lastnik),
  • Darila in DDV !
  • Vrednotenje bonitet,
  • Ali moramo samostojnemu podjetniku (s.p.), ki uporablja službeno vozilo v zasebne namene, obračunati  »boniteto« ?, …
  • Na kaj moramo biti pozorni pri »doniranju« (komu, kako  in koliko),
  • Ali je vsaka donacija davčno priznana ? 

SEMINAR JE NAMENJEN:
vodjem financ, računovodstva in zaposlenim, ki obračunavajo plače, povračila stroškov v zvezi z delom…, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima. 

SEMINAR BO VODILA:
Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe, zato strokovne vsebine na predavanjih nenehno prepleta s praktičnimi primeri iz poslovanja. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja,…) s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer , kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike. 

KOTIZACIJA:

  • člani GZS Območne zbornice Koroška: 78,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 95,16 €.
  • nečlani:  128,00 € + DDV na udeleženca,  plačilo 156,16 €. 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, strokovno gradivo, postrežbo in odgovore na vaša vprašanja po mailu še en mesec po izvedenem seminarju.

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije  številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo do 4.9.2015 do 15.00 ure na e-naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo. 

Vabimo vas, da izkoristite možnost izobraževanja v regiji in se nam pridružite!

Fotogalerija

Obrazec za prijavo





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.