Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Ne spreglejte - NOVOSTI PRI OBDAVČITVI DOHODKOV FIZIČNIH OSEB V LETU 2016

Ne spreglejte – NOVOSTI PRI OBDAVČITVI DOHODKOV FIZIČNIH OSEB V LETU 2016 

Konec leta 2015 je »prinesel« kar nekaj sprememb in novih obveznosti pri obračunavanju in izplačevanju dohodkov fizičnim osebam, ki bodo oz. veljajo  v letu 2016!
Spremembe iREK obrazca, nova definicija minimalne plače, spremembe ZDavP-2, ZPIZ-2, spremembe ZDoh-2, …
Da vam kaj ne »uide«, ostane nepojasnjenega, smo za vas pripravili seminar, na katerem bomo »obdelali« navedene spremembe ter jih podkrepili s primeri iz prakse!

KDAJ IN KJE?

V četrtek, 21. januarja 2016 od 10.00 do 14. ure
v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška v Dravogradu, Koroška 47.

 IZ VSEBINE: 
  1. POŠILJANJE PODATKOV ZA ODMERO DOHODNINE - do 31. januarja za preteklo leto - kaj poročamo FURSU in kaj ne,  kaj poročamo zavezancem, novosti (osebno dopolnilno delo, poročanje o spremembah v kapitalu družbe)!
  2. SPREMEMBE PRI POROČANJU ZA MATIČNO EVIDENCO (do sedaj obrazec M-4), spremembe obrazca iREK - Od leta 2016  FURSU, preko  iREK  obrazca sporočamo podatke, potrebne za oblikovanje pokojninske osnove (zneski, ure) - za katere dohodke iz zaposlitve to velja? Kako in kaj poročamo, kadar izplačujemo dohodek fizični osebi, ki je zavarovana na osnovi 18. člena ZPIZ - je potrebna prijava  »v zavarovanje«? Leto 2016 je prehodno obdobje - kaj to pomeni?
  3. NAJNIŽJE ZAVAROVALNE OSNOVE ZA LETO 2016 (zaposleni, s,.p., družbeniki – poslovodje - šifra 040),
  4. KAJ NAM PRINAŠAJO SPREMEMBE ZPIZ-2 V LETU 2016 PRI UPOKOJENCIH (delna reaktivacija upokojencev, upokojenec poslovodja, upokojenec prokurist)?
  5. VPLIV SPREMEMB ZDavp-2 na dohodke fizičnih oseb - (Ali ima lahko končno s.p. en TR? Dvig zneska, na katerega ni mogoče seči z davčno izvršbo, Uveljavljanje dejanskih stroškov že pred informativnim izračunom, …)
  6. NOVA DEFINICIJA MINIMALNE PLAČE
  7. DRUGE AKTUALNE NOVOSTI ( sprememba dohodninske lestvice, obdavčitev daril danih otrokom zaposlenih - davčno priznavanje stroška takih daril,…)
SEMINAR JE NAMENJEN:
vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.
SEMINAR BO VODILA:
Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike. 
KOTIZACIJA:
  • člani GZS Območne zbornice Koroška: 85,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 103,70 €.
  • nečlani:  128,00 € + DDV na udeleženca,  plačilo 156,16 €. 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, strokovno gradivo, postrežbo in odgovore na vaša vprašanja po mailu še en mesec po izvedenem seminarju.

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

PRIJAVE:
Prijave sprejemamo do 18.1.2016 do 15.00 ure na e-naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo. 

Vabimo vas, da izkoristite možnost izobraževanja v regiji in se nam pridružite! 


Pripete datoteke

Fotogalerija

Obrazec za prijavo

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.