Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: DELAVNICA KROŽNA EKONOMIJA – CRADLE TO CRADLE, Dravograd, 18.11.2016

DELAVNICA KROŽNA EKONOMIJA – CRADLE TO CRADLE

 Evropska Unija je 2. decembra 2015 sprejela paket ukrepov za prehod iz trenutnega linearnega v krožno gospodarstvo. Vse države EU se prilagajajo temu preko ministrstev in projektov pametne specializacije, SRIP-ov, itd ….

Vlada Republike Slovenije začenja s projektom partnerstva za zeleno gospodarstvo, kjer je CRADLE TO CRADLE vodilo, cilji pa: proizvodnja izdelkov in storitev z večjo dodano vrednostjo, upoštevanje racionalne rabe energije in kreiranje novih delovnih mest.

CRADLE TO CRADLE se prične z premišljenim načrtovanjem izdelkov v fazi DESIGNA, ne z reciklažo.

Koncept krožne ekonomije je nov ekonomski model. Vključil bo vse deležnike, od gospodarstva, NGO, fundacij, bank, zavarovalnic, lokalne skupnosti. Na ta način bomo vire iz narave iz ene oblike transformirali v drugo, v drugo branžo, drug izdelek, za drugega uporabnika.

Spoznali boste CRADLE TO CRADLE kot koncept, ki spreminja gospodarstvo. Na primerih podjetij iz Švice Bauwerk Parquett in Giroflex, iz Nemčije Trigema, iz Avstrije Frosch, ter Google ZDA, bo prikazanih nekaj ključnih projektov EPEA Switzerland; in na koncu tudi postopek certifikacije CRADLE TO CRADLE izdelka, in promocije do končnega uporabnika.

 

KDAJ IN KJE:

Petek, 18. novembra 2016 od 11.00 do 13.00 ure v prostorih GZS Območne zbornice Koroška, Koroška 47 v Dravogradu.

IZ VSEBINE DELAVNICE:

1. CRADLE TO CRADLE koncept:

·       Kakšne so zahteve EU po krožni ekonomiji?

·       Kaj se dogaja v Sloveniji?

·       Cradle to Cradle Design izdelka!

·       Primerjava LCA in C2C!

·       Cradle to Cradle inštitut USA?

·       Cradle to Cradle certifikacija!

2. Primeri projektov EPEA SWITZERLAND iz EU:

·       kemična industrija, TANA Chemie Belgija

·       tekstilna industrija, WOLFORD Avstrija

·       pohištvena industrija, GIROFLEX Švica

·       gradbeništvo (GOOGLE Portico USA).

 

NAMEN DELAVNICE:

Namen delavnice je, da udeleženci spoznajo CRADLE TO CRADLE kot koncept KROŽNE EKONOMIJE v dobrobit gospodarstvu, poslovnim procesom in celotni lokalni skupnosti. Cilj je prikazati Cradle to cradle kot strategijo prehoda iz trenutnega linearnega gospodarstva v krožno ekonomijo z varnimi proizvodi za naravo in ljudi.

 

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA:

Delavnica je namenjena lastnikom podjetij, vizionarjem, direktorjem in odločevalcem.

 

PREDAVATELJ:
 
http://www.gzdbk.si/media/img/dogodki/Predavatelji/Marko_Krajner.jpg

 

mag. Marko Krajner, univ. dipl. ing.


Predavatelj Marko Krajner ima več kot 15 let delovnih izkušenj v različnih proizvodnih okoljih v povezavi z razvojem organizacij in blagovnih znamk. Uvaja inovativne poslovne procese in modele v produkcijskih podjetjih in storitvenih organizacijah preko uvajanj sistemov poslovanja skladno z standardi ISO, certifikatov trajnostnih proizvodov, metodologij konkurenčnosti in kreativnosti, krožnega gospodarstva z spreminjanjem poslovnih funkcij v smeri CRADLE TO CRADLE. V zadnjih 10 letih ima preko 350 uspešno zaključenih svetovalnih projektov. Veliko časa posveča spoznavanju metodologij izboljševanja Lean 6-Sigma in sistematičnega inoviranja TRIZ. Sodeluje z inštitucijami na področju ocenjevanja poslovnih procesov in tehnoloških projektov ter prenosa znanj v proizvodne in storitvene organizacije. Je partner v EPEA Switzerland, partner v Datalyzer International ter član več strokovnih združenj v Sloveniji in tujini.

 

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:

▪ BREZPLAČNO za vse udeležence

Prijave sprejemamo do 16.11.2016 do 12.00 ure na elektronski naslov  oz.koroska@gzs.si.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.