Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Zgodnji napotki pred izdelavo letnega poročila in »davčne bilance« 2017, Dravograd, 9.11.2017

ZGODNJI NAPOTKI  PRED IZDELAVO LETNEGA POROČILA in »DAVČNE BILANCE« 2017! 

Poslovno leto se počasi zaključuje in čas je, da se lotimo intenzivnih priprav za pravilno in optimalno sestavo tako »poslovne« kot »davčne« bilance! 

Če se z navedenim spopadate prvič, oziroma si želite svoje znanje o navedeni temi nadgraditi, osvežiti (vas zanima ali je kaj novega), Vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na seminarju, na katerem bomo skupaj »preverili« ali ste pravilno evidentirali poslovne dogodke, upoštevali in uveljavljali davčne olajšavepravilno ločevali med davčno priznanimi in nepriznanimi stroški, se seznanili z aktualnimi pojasnili s strani FURS-a, predvsem pa vas opomnili na najpogostejše napake, ki jih ob tem »delamo« v praksi. 

Predstavljene bodo tudi zadnje novosti v zvezi z »normiranci«, ki naj bi bile veljavne od 1.1.2018 dalje !

 IZ VSEBINE SEMINARJA: 

 OPOZORILA - LETNO POROČILO 2017:

  • pomen SRS za davčni obračun,
  • kdaj je pri majhni družbi potrebna preiskava letnih računovodskih izkazov?
  • nov izračun bilančnega dobička
  • podjetnikov dohodek v bilanci stanja 

DAVČNI OBRAČUN DDPO in dohodka iz dejavnosti

  • pomen opredelitve povezanih oseb - splošni del obrazca (transferne cene - višji davčni prihodki in nižji davčni odhodki, priznana obrestna mera)
  • OS TER NJIHOV VPLIV NA DAVČNO OSNOVO (AMORTIZACIJA (poslovna, davčna), koriščenje investicijskih olajšav, nepravilno razmejevanje med investicijskim  vlaganjem in stroški vzdrževanja OS,…)
  • DAVČNE OLAJŠAVE IN NJIHOVO UVELJAVLJANJE V PRAKSI (najpogostejše napake, poračun le teh - pozor normiranci in prodaja OS, novejša pojasnila FURS-a,…
  • DAVČNO PRIZNANI IN NEPRIZNANI ODHODKI (stroški za privatno življenje lastnikov, vpliv stroškov reklame, reprezentance in daril na davčno osnovo, donacije, …)
  • vpliv stroškov za zagotavljanje bonitet na davčno osnovo
  • in za konec: aktualno - DEL PLAČE ZA POSLOVNO USPEŠNOST 
KRAJ IN ČAS:

Četrtek, 9. november 2017 od 10.00 do 13.00 ure 
v prostorih GZS Območne zbornice Koroška, Koroška 47 v Dravogradu.

SEMINAR JE NAMENJEN:
vodjem financ, računovodstva, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, in vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA: 
Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja,…) s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino,  kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.  

KOTIZACIJA:
  • člani GZS Območne zbornice Koroška: 85,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 103,70 €.
  • nečlani:  128,00 € + DDV na udeleženca,  plačilo 156,16 €. 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, strokovno gradivo, postrežbo in odgovore na vaša vprašanja po mailu še en mesec po izvedenem seminarju. 

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije  številka SI56 0292 4001 7841 495, sklic 00 3010 + matična številka podjetja.

PRIJAVE:
Prijave sprejemamo do 7.11.2017 do 12.00 ure na e-naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo.
Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.