Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Uporaba portala Tax-Fin-Lex

 Na pobudo Koroške osrednje knjižnice za lažji dostop do informacij na zakonodajnih področjih, uporabnih za gospodarske družbe, objavljamo njihovo novico. 

UPORABA PORTALA TAX-FIN-LEX


Morate biti na tekočem s predpisi z vašega delovnega področja, evropskimi direktivami? Poznate portal Tax-Fin-Lex in njegove prednosti? Bi ga želeli uporabljati preko naše knjižnice, saj imate s plačilom članarine že zagotovljen dostop?      

Koroška osrednja knjižnica kot osrednja območna knjižnica omogoča dostop do različnih e-virov, med njimi tudi do spletnega portala z dokumenti z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja, imenovanega Tax-Fin-Lex (kratko TFL). Trije celoviti, vsebinsko zaokroženi podsistemi podatkov v enem sistemu, kjer v trenutku najdete ažurno informacijo z navedenega področja. Vsebine na portalu TFL so razdeljene na  naslednje  sklope:

  • TAX – davčne vsebine (pojasnila FURS, davčni nasveti, obrazci, članki ... ),
  • FIN – finančne vsebine (računovodski nasveti, članki, obrazci, kodeksi ... ),
  • LEX – pravne vsebine (zakonodaja, sodna praksa, strokovni pravni članki ... ),
  • EKO -LEX – okoljevarstvene vsebine (zakonodaja s področja varstva okolja, EU direktive, eko-članki ... ),
  • strokovne publikacije (priznane strokovne revije, kot so revija Denar, Poslovodno računovodstvo, Odvetnik, Sodnikov informator ... ).

Do njega lahko dostopate tudi preko oddaljenega dostopa, torej od doma, ali s katerega koli drugega računalnika. Vse, kar potrebujete, je, da ste član naše knjižnice (kot pravna ali fizična oseba). Prijavite se s številko vaše izkaznice in z geslom za storitve Moja knjižnica na Cobissu. Če ste član in še nimate gesla, se oglasite v knjižnici, kjer vam ga bomo dodelili.

Zakaj bi plačevali drago naročnino, če imate že s plačilom naše letne članarine neomejen dostop?

Prosimo vas, da do petka, 30. 3. 2018, sporočite, ali se boste odločili uporabljati portal TFL preko naše knjižnice.

Kontakt: 02 870 54 20 ali maja.dretnik@rav.sik.si

Vljudno vas prosimo, da rešite kratek vprašalnik, s katerim bomo dobili potrebne informacije o poznavanju in uporabi portala Tax-Fin-Lex.

POVEZAVA DO KRATKEGA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA: https://www.1ka.si/a/147549

 Avtor: OZ Koroška

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.