Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Naj bom (ali sem še) normiranec ali ne?, Dravograd, 6.2.2019

NAJ BOM (ali sem še) NORMIRANEC ALI NE ? 

Vabimo vas na delavnico, katere tema so prednosti in slabosti, ki jih prinaša sistem »NORMIRANSTVA«, razlike med ugotavljanjem davčne osnove kot razlike med dejanskimi prihodki in odhodki  oz. z upoštevanjem normiranih odhodkov - davčni obračun 2018. 

IZ VSEBINE:
  • Pogoji za vstop med »normirance« (samostojni podjetniki, gospodarske družbe) - kaj pa DDV?
  • pogoji za izstop iz sistema »normirancev«,
  • Ali »normiranci« res ne potrebujejo računovodjo oz. katere evidence morajo voditi s.p. normiranci in katere gospodarske družbe, ki vstopijo v sistem »normirancev«,
  • obračun davka od dohodka iz dejavnosti in davka od dohodka pravnih oseb » za »normirance«
  • obračun davka od dohodka iz dejavnosti in davka od dohodka pravnih oseb na osnovi dejanskih prihodkov in odhodkov (problematika davčno priznanih odhodkov, uveljavljanje olajšav,…),
  • kako in kdaj izračunamo osnovo za obračun prispevkov za socialno varnost samostojnega podjetnika (omejitve, spodbude,…),
  • Odgovori na vprašanja udeležencev. 

Delavnica  bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in je primerna tako za računovodje, vodje računovodskih servisov kot podjetnike oziroma potencialne podjetnike, ki so pred dilemo, kateri sistem ugotavljanja davčne osnove izbrat. 

KRAJ IN ČAS:

Sreda, 6. februar 2019 od 10.00 do 13.00 ure 
v prostorih GZS  Koroške gospodarske zbornice, Koroška 47 v Dravogradu. 

SEMINAR BO VODILA:

Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino,  kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike. 

KOTIZACIJA:
  • člani GZS Območne zbornice Koroška: 85,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 103,70 €.
  • nečlani:  128,00 € + DDV na udeleženca,  plačilo 156,16 €. 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, strokovno gradivo, postrežbo in odgovore na vaša vprašanja po mailu še en mesec po izvedenem seminarju.

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije  številka SI56 0292 4001 7841 495, sklic 00 3010 + matična številka podjetja. 

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo do 4.2.2019 na e-naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo. 

Vabimo vas, da se nam pridružite!


Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.