Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: 3. RAZVOJNA OS

GZS Koroška gospodarska zbornica podpira  skupno iniciativo za protest  HOČ`MO PRVO LOPATO in posreduje sporočilo Mladinske iniciative za 3. razvojno os.

Kako se udeležimo protesta  HOČ`MO PRVO LOPATO v Ljubljani?

Protest za koroško hitro cesto – HOČ`MO PRVO LOPATO, bo v četrtek 17. oktobra 2019 ob 10h pred vladno palačo v Ljubljani. Iz Koroške bodo po različnih krajih ob 7. uri organizirani avtobusni prevozi. Za brezplačen prevoz se je potrebno prijaviti pri občinskih koordinatorjih:
 

Kraj

Koordinator

E-pošta

Telefon

Prevalje

Boštjan Gorenšek

Svetnik.bostjan.gorensek@gmail.com

031 686 191

Ravne na Koroškem

Janja Širnik

janja.sirnik@ravne.si

051 337 099

Dravograd

Anton Preksavec

podzupan@dravograd.si

040 530 010

Slovenj Gradec

Dr. Peter Pungartnik

Peter.pungartnik@slovenjgradec.si

031 704 921

Mislinja

Jaka Šilak

jaka.silak@gmail.com

031210641

Velenje

Alma Glotić

alma.glotic@velenje.si

031 714 790

 
Zakaj protest?

Gradnja 3. razvojne osi na Koroško že (pre)dolgo čaka na prvo lopato. Korošci smo naveličani obljub. Zato zahtevamo, da vlada sprejme vse aktivnosti, da se gradnja 3. razvojne osi letos prične!

V tehničnem smislu je vse pripravljeno za gradnjo odseka hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec. Za pričetek gradnje, pa mora biti sprejeto poroštvo države. Ker ministrstva v vladi niso enotna glede predloga poroštvenega zakona in ker vlada menca s sprejemom poroštva, Korošci pa se vsakodnevno soočamo s krutimi posledicami zaradi prometne odrezanosti, smo Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, koroške občine, GZS Koroške in območne obrtno-podjetniške zbornice Koroške sklenili, da organiziramo protest pred stavbo Vlade Republike Slovenije.

Protest je nepolitičen in predvsem koroški! Čas je, da Korošci pokažemo, kaj pričakujemo in da nam je dovolj čakanja. Od leta 2004 se vleče saga o 3. razvojni osi. Protokol za izgradnjo 3. razvojne osi na Koroško določa, da se bo gradnja pričela leta 2019! Od tega ne odstopamo! HOČ`MO PRVO LOPATO!

 

Se vidimo 17. oktobra v Ljubljani!

HOČ`MO PRVO LOPATO!

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.