Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Seminar: O obdavčitvi bonitet, danih daril ter »dohodninskih« spremembah po 1.1.2020

Vljudno vabimo na seminar z aktualnimi novostmi na temo obdavčitve bonitet, danih daril ter »dohodninskih« spremembah po 1.1.2020.                  

O OBDAVČITVI BONITET, DANIH DARIL TER »DOHODNINSKIH« SPREMEMBAH PO 1.1.2020 v torek, 3. decembra 2019 od 9.00 do 13.00 ure

v prostorih GZS Koroške gospodarske zbornice, Koroška cesta 47 v Dravogradu. 

 

NAMEN SEMINARJA:

Odločitev o tem ali zaposlenemu dovoliti uporabo službenega vozila tudi v zasebne namene, ga za »dobro delo« nagraditi z »vikend paketom« v Portorožu, ali pa mu preprosti »zvišati plačo«, motivirati zaposlene s pomočjo »izleta v neznano« ali organizacijo piknika, kaj podariti poslovnim partnerjem, zaposlenim ob zaključku leta, …,  je v veliki meri odvisna od obdavčitve posamezne vrste dohodka (boniteta- kaj je in kaj ni, drugi dohodek) ter »davčnega priznavanja« ob tem nastalega stroška-odhodka..

Če se vam ob navedeni tematiki porajajo razna vprašanja, dileme, ali pa si le želite osvežiti svoje znanje o navedeni temi, Vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju, »polnem« primerov iz prakse, NOVIH  POJASNIL FURS-a, ter opozoril o pasteh (nejasnostih) o navedeni temiki jih žal v praksi ni malo.

 

Seminar je namenjen vodjem financ, računovodstva in zaposlenim, ki obračunavajo plače, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

 

DEL SEMINARJA BO NAMENJEN PREDSTAVITVI BISTVENIH SPREMEMB ZAKONA O DOHODNINI (ZDoh-2), ki bodo veljale od 1.1.2020 dalje!!!

VSEBINA SEMINARJA:

1. BISTVENE SPREMEMBE ZDOH-2 PO 1.1.2020

  • spremembe dohodninske lestvice, splošne olajšave, sprememba dodatne olajšave,
  • nova izjava (glavni oz. drugi delodajalec),
  • spremembe na področju bonitet (uporaba službenih vozil na električni pogon)
  • spremembe pri obdavčitvi kapitala (stopnja, stopnja glede na dobo imetništva, višji normirani stroški pri oddajanju premoženja v najem, nova pravila pri odkupu lastnih deležev),…

2. BONITETE

  • Kaj je boniteta in kako se obdavči, kaj ne »šteje« za boniteto in kaj boniteta JE, pa se do določenega zneska ne všteva v osnovo za obdavčitev.
  • Vrednotenje bonitet
  • Najpogostejše bonitete v praksi (uporaba službenega avtomobila za privatne namene- kaj pa uporaba tovornega vozila, nastanitev (plačilo najemnine za stanovanje, koriščenje počitniških hišic, apartmajev v lasti delodajalca), plačilo zdravstvenih pregledov (managerski pregled, cepljenja…),nakup »obleke« in »obutve« ,…) in z njimi povezane nepravilnosti v praksi (manjkajoče evidence, napačno določene osnove za obračun,…).
  • Nova pojasnila FURS na temo bonitet (službeni avto, uporaba parkirnega prostora, promocija zdravja na delovnem mestu, zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco, poslovno kosilo,…)

3. O OBDAVČITVI  DARIL

  •  Različna obdavčitev daril glede na prejemnika (zaposleni, otrok zaposlenega, zunanji sodelavec,   poslovni partner, lastnik),
  •  Darila in DDV !
  •  davčno priznavanje stroškov danih daril (reprezentanca, evidenca danih daril,…)
  •  pojasnila FURS-a-

 

STROKOVNA IZVAJALKA:

Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino,  kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

KRAJ IN ČAS:

Torek, 3. december 2019  od 9.00 do 13.00 ure v prostorih GZS Koroške gospodarske zbornice, Koroška cesta 47 v Dravogradu.

KOTIZACIJA:

 

•  člani GZS Koroške gospodarske zbornice: 85,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 103,70 €.

•  nečlani: 128,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 156,16 €.

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, strokovno gradivo, postrežbo in odgovore na vaša vprašanja po mailu še en mesec po izvedenem seminarju.

Kotizacijo  nakažite pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja. 

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo do vključno 2. decembra 2019 na elektronski naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo. 

 

Vljudno vabljeni, da se nam na seminarju pridružite!

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.