Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: SKUPNA IZJAVA VODSTEV KOROŠKIH DRUŽB

SKUPNA IZJAVA VODSTEV KOROŠKIH DRUŽB

Ob tem, ko se koronavirus (COVID-19) širi po vsem svetu in Sloveniji, sta naša glavna skrb zdravje in varnost sodelavcev in dolgoročna ohranitev delovnih mest. To lahko zagotovimo le tako, da tudi v teh okoliščinah za svoje kupce ostanemo zanesljiv partner, dokler nam bodo razmere to omogočale.

Trenutno imamo naročil dovolj, dobavitelji nam zagotavljajo surovine za relativno nemoten potek proizvodnje, logistične poti so pretočne z nekaj manjšimi zamudami. Naše delovanje je tudi skladno s priporočilom ministra za gospodarstvo z dne 17. 3. 2020, ki pravi, da ustavljanje proizvodnje ni smiselno tam, kjer so delodajalci sprejeli ustrezne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe.

ZDRAVJE IN VARNOST ZAPOSLENIH TER DOLGOROČNA OHRANITEV DELOVNIH MEST STA NAŠI PREDNOSTNI NALOGI

Ob tem se zavedamo velike moralne dileme: razumljivo je, da delavci v skrbi za svoje zdravje in zdravje svojih družin pozivajo k ustavitvi proizvodnje. A glede na proizvodno naravo dela, ki ga opravljamo na območju ZGO Ravne, je nemogoče, da bi velika večina zaposlenih delo opravljala brez prihoda na delovno mesto.

Zato se nismo omejili zgolj na izvajanje priporočil za preventivno ravnanje za zavarovanje zdravja ljudi, ki jih podajajo NIJZ in pristojne oblasti, sprejeli smo tudi dodatne ukrepe. Na vseh nas – na vodstvu in zaposlenih – pa je, da prevzamemo odgovornost in ukrepe dosledno izvajamo.

Tako bomo zavarovali svoje zdravje, izpolnili svojo odgovornost do zaposlenih z zagotavljanjem delovnih mest in upoštevali poslovne interese ter skupaj prebrodili enega najtežjih obdobij poslovanja v zgodovini.

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.