Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Projekt POLET: 5 namigov, kako pomagati zaposlenim, da se prilagodijo spremembam


 

Pravijo, da so danes spremembe edina stalnica. To še posebej velja za poslovno okolje. S portala www.forbes.com zato tokrat povzemamo 5 namigov, kako pomagati zaposlenim, da spremembe na delovnem mestu sprejmejo hitreje in se jim uspešneje prilagodijo.

1. Osredotočite se na izboljšanje pripravljenosti zaposlenih na spremembe 

Če zaposleni razumejo, da so spremembe neizogibne, bodo bolj naklonjeni nenehno spreminjajočemu se delovnemu mestu. Pripravljenost na spremembe lahko povečate tako, da članom svoje ekipe jasno predočite svojo vizijo. S tem boste svojo ekipo spodbudili k sprejetju sprememb in uresničitvi vizije.

2. Spomnite zaposlene, da so še vedno vplivni 

Vsak zaposleni lahko vpliva na rezultate na delovnem mestu, zato sodelujte z njimi v dialogu in jih v primeru sprememb spodbujajte, da javno izrazijo svoje pomisleke.

3. Pripoznajte prožnost zaposlenih 

Vaši zaposleni so v preteklosti že doživeli spremembe. Zato izpostavite predhodne primere, ko so se jim zaposleni uspešno prilagodili, obenem pa poskrbite za pozitivne povratne informacije.

4. Zagotovite ustrezno usposabljanje 

Nujno je, da se zaposleni, ki so izpostavljeni spremembam na delovnem mestu, ustrezno usposobijo, kar bo omogočilo lažji oziroma čim bolj nemoten prehod.

5. Določite vodjo, ki bo pomagal pri prehodu 

Eden od načinov, ki vam lahko pomaga, je imenovanje vodje, ki bo zaposlene vodil skozi neizogibne težave, ki se bodo pojavile s spremembami. Zaposlenim bo tako vedno na voljo usposobljena oseba, na katero se bodo lahko obračali v primeru težav.

 

>>> VIR

Projekt POLET sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.