Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Projekt Polet: Obnovimo našo Zemljo


 

 
OBNOVIMO NAŠO ZEMLJO

22. aprila obeležujemo svetovni dan zemlje, in sicer že od leta 1970 dalje. Letošnja tema »Obnovimo našo Zemljo« se osredotoča na naravne procese, nastajajoče zelene tehnologije in inovativno razmišljanje, ki lahko obnovi ekosisteme sveta. Na ta način tema zavrača stališče, da sta ublažitev ali prilagoditev edini način za reševanje podnebnih sprememb.

Od nas vseh in od vsakega od nas je odvisno, ali bomo obnovili Zemljo – ne samo zato, ker nam je mar za naravo, temveč tudi zato, ker je Zemlja planet na katerem živimo. Vsi potrebujemo zdravo Zemljo, ki bo podpirala naša delovna mesta, preživetje, zdravje in srečo. 

Za ohranjanje planeta Zemlje je potrebno sodelovanje vseh generacij. Starejši spoštujejo okolje in Zemljo, ki jim je v preteklosti omogočila dobro življenje, mladi se zavedajo pomena ohranitve planeta, na katerem živimo, za svojo prihodnost, kar dokazujejo z znanjem, ki ga uporabljajo za razvoj novih tehnologij za čistejše okolje. Združitev izkustev in vrednot starejših ter znanja in skrbi mlajših je usmeritev za uspešno in učinkovito ohranitev našega planeta.

VIR«««

Projekt POLET sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.