Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: PROJEKT NAPREJ September 2021


NOVICE Naprej – September 2021

SVETOVNI DAN PREPREČEVANJA SAMOMOROV – 10 SEPTEMBER 2021

 

Kako se imeti rad - kljub "napakam" - ali prav zaradi njih, pa si oglejte v predavanju dr. Tjaše M. Kos, z istim naslovom na:

http://videolectures.net/pozitivnapsihologija_kos_kako_imeti_rad/

 

V trenutkih kadar doživljamo stisko in smo v posebej težkem obdobju, moramo čas posvetiti tudi LJUBEZENI DO SEBE. Gre za občutek hvaležnosti, sprejetosti in spoštovanja, ki ga čutimo do sebe. To si lahko vsak pokaže na popolnoma drugačen način, nekateri se odpravijo na sprehod, drugi si v miru skuhajo dobro kosilo, tretji se družijo z družino in prijatelji. Najpomembneje je, da delamo nekaj kar nas veseli in smo nekje, kjer lahko prosto izražamo čustva, ki jih v trenutku občutimo. Na to nas bo tudi v letošnjem letu spominjal 10. september, SVETOVNI DAN PREPREČEVANJA SAMOMOROV.

 

STIGMA: SVETOVNI DAN ALZHEIMERJEVE BOLEZNI - 21. SEPTEMBER 2021

 

Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence (Alzheizmerjeva bolezen demenca). Več kot 60 % bolnikov z demenco ima Alzheizmerjevo bolezen, ki pa večinoma prizadene starejše (le 10 % bolnikov je ob pojavu simptomov mlajših od 65 let).

 

Na spodaj priloženem linku si lahko pogledate, kako o demenci, pomembnosti hitrega odkrivanja bolezni in zmanjševanju stigme spregovori prof. dr. Zvezdan Pirtošek, zdravnik nevrolog:

https://www.lekarnaljubljana.si/info/intervju-prof-dr-zvezdan-pirtosek-zdravnik-nevrolo

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



    Projekt NAPREJ sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.