Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Skupna izjava koroških družb proti zaprtju države

 


Koroška gospodarska zbornica


Skupna izjava koroških družb proti zaprtju države

Koroške gospodarske družbe se zavedajo resnosti situacije s korona virusom, ter velikimi izzivi s katerimi se soočamo.

Glavna skrb podjetji sta vsekakor zdravje in varnost vseh zaposlenih, kot tudi ohranitev delovnih mest in kupcev. V koroških podjetjih smo v celotnem trajanju korona krize ravnali izjemno odgovorno, sodelavcem omogočali varno delovno okolje, jih vzpodbujali k doslednemu upoštevanju ukrepov, jih aktivno informirali o situaciji, ter pomembnosti odgovornosti vsakega od nas za uspešno premagovanje krize.

Primarna dejavnost družb koroške regije je predelovalna industrija, kjer je opravljanje dela na lokaciji podjetji ključnega pomena, prav tako pa smo  izrazito  izvozno naravnano gospodarstvo. Ponovno zapiranje gospodarstva, bi za koroške družbe pomenilo zelo velik izpad, česar pa si v že tako dalj časa trajajoči situaciji ne moremo privoščiti.

Če bi se sedaj kot država popolnoma zaprli, bi bili edini v Evropi. Tuji poslovni partnerji bi lahko naša podjetja kaj hitro nadomestili z drugimi in jih tako izrinili iz verig vrednosti. »Konkurenca na mednarodnih trgih je res huda. Izgube naročil tujih partnerjev si slovenska podjetja v teh občutljivih časih ne morejo privoščiti!«, poudarja Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS.

Koroško gospodarstvo poziva tako vse druge regije in panoge, k odgovornemu spoštovanju ukrepov, ter državo k aktivnemu razmisleku o zavedanju pomembnosti odprtja našega gospodarstva, saj bomo  le tako podjetja ostala konkurenčna, ohranila zdravo  poslovanje ter skrbela, ne le za razvoj lastnih podjetji, temveč celotnega slovenskega gospodarstva.  

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.