Koroška gospodarska zbornica

Novice


Vabilo: DOBAVNE VERIGE NA PREIZKUŠNJI

incoterms Koroška gospodarska zbornica

Spoštovani,

Vabimo vas na seminar na temo DOBAVNE VERIGE NA PREIZKUŠNJI, ki bo 

v ponedeljek, 13. junija 2022, od 11:00 do 13:30,
v prostorih Koroške gospodarske zbornice, Koroška cesta 47, Dravograd.

Seminar je namenjen:
vodjem s področja prodaje/nabave, direktorjem izvozno usmerjenih družb, strokovnjakom s področja prodajne logistike, financiranja in zavarovanja trgovinskih poslov in vsem drugim, ki se v izvozno usmerjenih podjetjih ukvarjate z mednarodno trgovino. 

V aktualnih razmerah so zaradi bistveno spremenjenih pogojev na globalnem trgu odnosi v dobaviteljskih verigah na preizkušnji. Podjetja se soočajo z nenadnim naraščanjem cen materialov in energentov, zamudami ključnih dobaviteljev pri dobavi surovin in komponent, omejevalnimi ukrepi države in poudarjenimi nekomercialnimi tveganji. Zaradi tega so na drugi strani podjetja izpostavljena visokim pogodbenim kaznim, stojninam in drugim nepredvidenim stroškom transporta, sklicevanju na pogodbena določila o višji sili, spremenjenih okoliščinah itn. Prilagoditev komercialnih pogodb novi realnosti je zato pomembna za zavarovanje pred tveganji.

 

-        Kako izmed množice orodij za prodor na tuje trge izbrati optimalno?

-        Kako pripraviti kakovostno mednarodno prodajno, zastopniško in distribucijsko pogodbo, ki nas bodo učinkovito ščitile pred komercialnimi in nekomercialnimi tveganji?

-        Ali vas vaši splošni nabavni / prodajni pogoji ustrezno ščitijo v danih razmerah?

-        Kako učinkovito in ob čim nižjih stroških zavarovati terjatve?

Odgovore na ta in številna druga aktualna vprašanja bomo poiskali skozi izmenjavo dobrih praks in izkušenj udeležencev poslovnega zajtrka, analizo primerov iz prakse (case-study) in v luči najnovejših priporočil ICC za prakso. 

Seminar bosta  moderirala mednarodno priznana strokovnjaka iz Gospodarske zbornice, mag. Marko Djinović, univ. dipl. prav., ekspertni svetovalec ICC Slovenia in dr. Andrej Friedl, univ. dipl. prav., generalni sekretar ICC Slovenia, ki se ukvarjata s svetovanjem podjetjem na področju sklepanja in izvajanja mednarodnih komercialnih pogodb in pravnih vidikov mednarodnega poslovanja. Sta avtorja več deset strokovnih člankov s področja mednarodne trgovine in redno predavata na tem področju. 

Kotizacija za seminar znaša:

  •  50,00 EUR + 22 % DDV (skupaj 61 EUR) za člane GZS in
  • 80,00 EUR + 22% DDV ( skupaj 97,6 EUR) za nečlane 

TRR: 0292 4001 7841 495 Banka: Nova Ljubljanska banka d.d., IBAN SI56029240017841495; SWIFT LJBASI2X

TRR: 0310 0100 2177 231 Banka: SKB banka d.d., IBAN SI56031001002177231; SWIFT SKBASI2X

Pri plačilu navedite sklic 3010.

Prijave zbiramo do 9.6.2022

Za vse informacije smo vam na voljo na tel. številki 041 205 002  ali po mailu koroska.gz@gzs.si. 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.