Koroška gospodarska zbornica

Novice


Projekt Polet: ZA AKTIVEN IN ZDRAV JUTRI POSKRBIMO DANES

POLET

 

Projekt Polet: ZA AKTIVEN IN ZDRAV JUTRI POSKRBIMO DANES 


Konferenca o aktivnem in zdravem staranju zaposlenih 

15. septembra 2022 se bo ob 10. uri v Thermani v Laškem začela konferenca projekta Polet: o aktivnem in zdravem staranju zaposlenih. Gre za zaključno konferenco petletnega projekta POLET. 

V prvem delu konference bosta dr. Andraž Rangus, direktor Sektorja za izvajanje zavarovanja na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, in g. Damjan Mašera, vodja Sektorja za delovna razmerja in druge oblike dela na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, osvetlila trg dela danes in napovedi za jutri, spregovorila bosta o trendih upokojevanja, (zakonodajnih) spremembah, ki se nam obetajo, medgeneracijskem sodelovanju ter aktivnem in zdravem staranju ob predpostavki podaljševanja delovne dobe. Sledila bo vodena razprava z različnimi deležniki o “mehkejših” vidikih prehoda iz zaposlitve v upokojevanje, pristopih za podaljševanje delovne aktivnosti, pomenu (medgeneracijskega) sodelovanja in komunikacije, vzpostavljanju zaupanja v pokojninski sistem ter o fiskalnih učinkih pokojninske problematike. 

Predstavljeni bodo tudi ključni dosežki projekta POLET in dobre prakse nekaterih sodelujočih podjetij. 

Dogodek je brezplačen. Prijave so obvezne na:  Poskrbimo DANES za aktiven in zdrav JUTRI – ZDS 

  

Projekt »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (Polet)« sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije. 

Vir  

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiEvropski socialni sklad


Projekt POLET sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

 


 

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.