Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Razpis Sklada za MSP (Ideas Powered for Business SME Fund)

    Objavljeno: Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO), 23. januar 2023, dopolnitev razpisa 26. april 2023

    Namen razpisa: Namen razpisa je zadostiti potrebi po večji dostopnosti storitev intelektualne lastnine malim in srednje velikim podjetjem (MSP) v Evropski uniji (EU) ter podpirati njihovo konkurenčnost z boljšo uporabo in varstvom intelektualne lastnine.

    Cilji razpisa: Splošni cilj razpisa je prispevati h krepitvi rasti in konkurenčnosti MSP v EU ter s tem omogočiti hitrejše okrevanje gospodarstva EU in večjo odpornost kljub zahtevnemu poslovnemu okolju, ki sta ga povzročili pandemija covida-19 in ruska agresija v Ukrajini.

    Cilj sklada za MSP za leto 2023 je zagotoviti finančno podporo za stroške, povezane z intelektualno lastnino MSP v EU, ki želijo:
    - izkoristiti storitev predhodnega pregleda pravic intelektualne lastnine (storitev IP Scan) in/ali
    - zavarovati svoje znamke in modele prek nacionalnih, regionalnih, evropskih ali mednarodnih sistemov za intelektualno lastnino,
    zavarovati svoje patente na nacionalni ali evropski ravni, vključno s storitvami poizvedbe o prejšnjih izumih, ki jih zagotavljajo uradi za intelektualno lastnino držav članic (kadar je ta storitev na voljo in jo ponujajo uradi za intelektualno lastnino držav članic), in/ali
    zavarovati svojo rastlinsko sorto v EU.

    Ciljna skupina: mala in srednje velika podjetja s sedežem v eni od držav članic EU.

    Skupni proračun, ki je na voljo za sofinanciranje ukrepov v okviru tega razpisa za zbiranje predlogov, je ocenjen na 27,1 milijona EUR.

    Predmet razpisa: Predmet razpisa je sofinanciranje dejavnosti na področju intelektualne lastnine, ki bo potekalo v obliki vrednotnic:
    - vrednotnica 1: storitev predhodnega pregleda intelektualne lastnine (storitev IP Scan),
    - vrednotnica 2: znamke in modeli,
    - vrednotnica 3: patenti,
    - vrednotnica 4: žlahtniteljske pravice. V Republiki Sloveniji se storitev IP Scan v letu 2023 ne izvaja, ker Urad RS za intelektualno lastnino za inovativna MSP s sedežem v Sloveniji podobno storitev (PRVA i) izvaja brezplačno.

    Pogoji za sodelovanje: Na razpis se lahko prijavijo mala in srednje velika podjetja (MSP) s sedežem v eni od držav članic EU. Drugi pogoji za sodelovanje so določeni v razpisu EUIPO.

    Razpisnik: Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (angleško European Union Intellectual Property Office – EUIPO)

    Rok: 8. december 2023.

    Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani EUIPO: https://www.euipo.europa.eu/sl/discover-ip/sme-fund/call-for-proposals

    Dodatne informacije: informacijski center urada EUIPO preko e-pošte: information@euipo.europa.eu ali tel. št.: +34 96 513 9100.

    Odgovori na najpogostejša vprašanja so objavljeni na spletni strani EUIPO:  https://www.euipo.europa.eu/discover-ip/sme-fund/overview?mtm_campaign=ip-si 

    Več o javnem razpisu najdete tukaj: https://www.euipo.europa.eu/discover-ip/sme-fund/overview?mtm_campaign=ip-si 

    Fotogalerija