Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Zaposlovanje je bilo intenzivno in še bo

  Trg dela že nekaj casa ne zagotavlja dovolj kandidatov za prosta delovna mesta. Ce so jih podjetja letos še našla, jih v letu 2018 cakajo precej vecji izzivi.

  Najvec e-nakupov pri domacih e-trgovcih

  Prodaja prek spleta raste v dvomestnih številkah, tudi trgovca Hofer in Lidl nacrtujeta širitev, saj bodo gospodinjstva zapravljala tudi v letu 2018.

  Bistvenih sprememb cen pri nas ni pricakovati

  »Cetudi je bilo septembra in oktobra v pomembnejših proizvajalkah govejega mesa zaznati podražitve, v zacetku 2018 v Sloveniji ne pricakujem pomembnejših podražitev.«

  Zakonodajne spremembe bodo pognale rast

  Zmanjšanje administrativnih ovir bo pozitivno vplivalo na gospodarsko rast.

  Trg, kjer narod oblast opozori, ce zaide s prave smeri

  Slovenska podjetja na romunskem trgu za prihodnje leto pricakujejo nadaljevanje uspešnega poslovanja.

  Cilji, ki si jih je GZS zadala v 2018

  Razvojno partnerstvo med socialnimi partnerji, odprava kadrovske vrzeli na trgu, spodbudno okolje za digitalizacijo so nekateri med cilji GZS.

  Razmišljajte kot vaš kupec

  Digitalizacija in industrija 4.0 prinašata veliko sprememb v poslovne procese. S pomocjo metode Design Thinking* uspešno rešujemo kompleksne probleme pri prehodu.

  Motivacija zaposlenih, prvi korak proti begu možganov

  S 1. januarjem 2018 stopajo v veljavo davcne spremembe, med drugim tudi manj obdavcena božicnica in pozitivne spremembe pri napotitvah.

  Upoštevati je treba stroko, ne populizma

  Stroka je podala predloge o številnih odprtih predpisih na nepremičninskem področju. Na potezi so pristojna ministrstva in drugi odgovorni.

  S pomočjo NLP do več milijonov evrov prihranka

  Tako pojasnjuje Bert Feustel, predsednik International NLP Trainers Association (INLPTA), ki se je kot posebni gost v Sloveniji mudil na drugem kongresu NLP.