Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: VABILO na predstavitev Akcijskega načrta SRIP MATPRO in delavnico za oblikovanje projektnih predlogov za objavljena razpisa JR RRI2 ter EUREKA 2017

Delovna skupina državnih sekretarjev za izvajanje S4 (DSDS S4) je 07. julija 2017 sprejela sklep, da se Akcijski načrt za področje Materialov kot končnih produktov, pripravljenega pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, v celoti potrdi. Predstavitev vsebine Akcijskega načrta SRIP MATPRO bo v torek, 29. avgusta 2017 na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A.

Arhiv: 1. faza SRIP MATPRO uspešno zaključena

SRIP MATPRO s 1. avgustom že vstopa v 2. fazo.

Arhiv: Odprtje dostopa do raziskovalne infrastrukture Skupnega raziskovalnega središča Evropske komisije

Skupno raziskovalno središče Evropske komisije (JRC EC) odpira svojo znanstveno infrastrukturo akademijam in raziskovalnim skupnostim, industriji, malim in srednje velikim podjetjem ter splošneje javnemu in zasebnemu sektorju.

Arhiv: Spletna stran SRIP-a MATPRO

Na spletni strani objavljamo tekoče aktualne novice in vabila na dogodke, preberete pa si lahko tudi več o SRIP-u MATPRO in njegovih ključnih usmeritvah.

Arhiv: GZS pozdravlja sprejem Zakona o množičnem vrednotenju na Vladi

Sprejem tako pomembne odločitve še v letu 2017 omogoča uveljavitev posodobljenega sistema množičnega vrednotenja, posledično pa bo mogoče davčno reformo nepremičnin uveljaviti vsaj v začetku novega mandata vlade. Odlog za nadaljnji dve ali tri leta bi pomenil, da bi padli že v obdobje pred drugimi naslednjimi parlamentarnimi volitvami.

Arhiv: Platforma OPENiSME

Vabimo vas k vključitvi v platformo OPENiSME. Gre za platformo, ki podjetjem omogoča vzpostavitev stika s svetovno priznanimi raziskovalci in sicer s pomočjo različnih ključev za enostavno iskanje in hitro ter učinkovito selekcijo.

Arhiv: Visoko strokovni kadri: vlada jih je lani razbremenila, letos bi jih dodatno obremenila

Predlog ministrstva za zdravje v veliki meri izničuje dohodninske učinke pri visoko strokovnih kadrih, ki jih je prineslo lansko davčno prestrukturiranje. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) opozarja, da je to korak nazaj od obljub o razvojno naravnan kadrovski in dohodninski politiki.

Arhiv: Letos 2,9 % rast, nato nekoliko nižja

Gospodarska rast vse višja. Slovenski potrošnik, trgovec, industrialec in gradbenik še nikoli tako usklajeno optimistični po letu 2008. Po 2,9-odstotni rasti v letu 2017 se bo v naslednjih dveh letih ta ohladila na 2,8 in 2,7 %.

Arhiv: Dodatek št. 1 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne 19.4. 2017 izdalo potrdilo št. 02047-1/2006-51 o tem, da je Dodatek št. 1 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije vpisan v evidenco kolektivnih pogodb na podlagi 25. člena Zakona o kolektivnih pogodbah (Uradni list RS, št. 43/06) pod zaporedno številko 8/10.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.