Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

Brdo pri Kranju, 21. september 2016 – Bodo letošnje vrhunske inovacije prepričale vlado, da mora podpirati razvoj v podjetjih? Bodo pomenile navdih za mlade znanstvenike, da lahko v industriji uresničijo svoje talente? V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 14. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 14 zlatih, 21 srebrnih in 5 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 768 inovatorjev.

Arhiv: Novosti Zakona o trošarinah (ZTro-1), seminar

Seminar Novosti Zakona o trošarinah (ZTro-1) je namenjen vsem, ki se v okviru svoje dejavnosti ukvarjate s trošarinskimi izdelki (alkoholom in alkoholnimi pijačami, tobačnimi izdelki, energenti in električno energijo) in se želite seznaniti s pomembnimi spremembami.

Arhiv: Konferenca REC 2016

3. konferenca Sekcije zbiralcev in predelovalcev kovinskih in nekovinskih odpadkov » Kako do reciklažnih ciljev 2020? « dne 13. in 14. oktober 2016 , Kongresni center, Rogaška Slatina.

Arhiv: Dan inovativnosti 2016

Na konferenci bomo govorili o programih EU, ki nudijo finančno podporo za raziskave in inovacije do leta 2020 ter na kakšen način lahko te programe podjetja izkoristijo za svoje razvoje strategije.Organizirali bomo individualne sestanke med raziskovalci in podjetji. Že 14. bomo podelili priznanja najboljšim inovacijam na nacionalni ravni.

Arhiv: Raziskave in razvoj? Država na račun podjetij dodatno polni proračun!

Retroaktivni pregledi podjetij, s katerimi se preverja njihova upravičenost do davčne olajšave za raziskave in razvoj do leta 2012 nazaj, so nezakoniti in neupravičeni. Finančna uprava v zadnjih mesecih preverja upravičenost številnih slovenskih podjetij do uveljavljanja davčne olajšave za raziskave in razvoj, in to od leta 2012 naprej. Pri tem upošteva kot merilo, da šteje kot raziskava in razvoj le tista dejavnost, v kateri je prisoten element novosti in razreševanja znanstvene oz. tehnološke nejasnosti v svetovnem merilu.

Arhiv: Tudi v juniju se je nadaljevala rast porabe električne energije v industriji

V juniju se je nadaljevala skromna rast porabe električne energije v industriji, ki je znašala 1,4% glede na enako obdobje lani (maja smo beležili 1,2% rast). Pri neposrednih uporabnikih pa smo junija beležili 3,1% padec porabe, medtem ko je maja je znašal 4,9%.

Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trgu finančnih instrumentov

S predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trgu finančnih instrumentov se prilagaja domača zakonodaja Uredbi (EU) št. 596/2014 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 16. aprila 2014 o zlorabi trga (uredba o zlorabi trga) ter razveljavitvi Direktive 2003/6/ES Evropskega parlamenta in Sveta ter direktiv Komisije 2003/124/ES, 2003/125/ES in 2004/72/ES (v nadaljnjem besedilu: Uredba 596/2014/EU).

Arhiv: Zakon o trošarinah

V Uradnem listu RS številka 47/2016 je bil 1. 7. 2016 objavljen nov Zakon o trošarinah (v nadaljevanju ZTro-1), ki prinaša posodobitve in vsebinsko prenovo obstoječe zakonodaje na področju trošarin. Zakon se začne uporabljati 1. avgusta 2016, ko se bo prenehal uporabljati Zakon o trošarinah (Uradni list RS, št. 97/10 – uradno prečiščeno besedilo, 48/12, 109/12, 32/14; v nadaljevanju ZTro), ki se s spremembami in dopolnitvami uporablja od 1. 7. 1999.

Arhiv: Nepovratna sredstva za prenovo tudi pravnim osebam

Na podlagi dolgotrajnih prizadevanj, tudi Zbornice za poslovanje z nepremičninami, je bil konec prejšnjega tedna končno objavljen nov javni poziv Eko sklada za nove skupne naložbe večje energijske učinkovitosti starejših večstanovanjskih stavb s tremi ali več stanovanji na območju Slovenije.

Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nematerializiranih vrednostnih papir

S predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nematerializiranih vrednostnih papir se vzpostavlja pravno okolje, ki bo omogočalo izvedbo avtokolateralizacije v Republiki Sloveniji

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.