Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Komunikacija in javno nastopanje

  Izziv in priložnost, ki je ne smete zamuditi. GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami je v sodelovanju z Inštitutom Stopinje pripravila ekskluziven 35-urni trening Komunikacija in javno natopanje, ki vam bo vliv samospoštovanje, samozavest in odličnost v vsakdanji komunikaciji in javnem nastopanju, ki bo potekal 4 zaporedne torke od 14. marca do 04. aprila.

  Arhiv: "In Company" analiza za člane ZPN

  In-company analiza skladnosti aktov delodajalca z veljavnimi predpisi (»In-company analiza«) je projekt, GZS – Zbornica za poslovanje z nepremičninami zainteresiranim članom– delodajalcem pod posebej ugodnimi pogoji nudi podporo pri urejanju delovnih razmerij po meri podjetja.

  Arhiv: Brezplačna predstavitev nove Kolektivne pogodbe za dejavnost poslovanja z nepremičninami

  Arhiv: Brezplačna predstavitev nove Kolektivne pogodbe za dejavnost poslovanja z nepremičninami

  Za uspešen začetek novega poslovnega leta vam GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami in Pravna služba GZS podarjata predstavitev nove Kolektivne pogodbe za dejavnost poslovanja z nepremičninami. Prijava je obvezna - kotizacij ni.

  Arhiv: PortorožpoPortorožu

  Arhiv: PortorožpoPortorožu

  V sklopu programa letošnjega posveta smo pripravili še dogodek, ki smo ga poimenovali PortorožpoPortorožu, na katerem bomo javnosti in resornim ministrstvom predstavili zaključke, ki smo jih oblikovali na posvetu v Portorožu. Udeležbo sta že potrdila Ministrica za okolje in prostor ga. Irena Majcen ter državni sekretar na Ministrstvu za finance g. Tilen Božič. Dogodek bo potekal v veliki dvorani Gospodarske zbornice Slovenije, program je objavljen na spletni strani posveta. Prijava na dogodek je, zaradi velikega interesa in omejenega števila udeležencev (150 oseb), obvezna. Vsi, ki se nameravate dogodka PortorožpoPortorožu udeležiti vas prosimo, da čim prej izpolnite PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo le do zasedenosti dvorane. https://posvetnepremicnine.gzs.si/vsebina/Portoro%C5%BEpoPortoro%C5%BEu

  Arhiv: Rekorden obisk 27. tradicionalnega posveta Poslovanje z nepremičninami

  Arhiv: Rekorden obisk 27. tradicionalnega posveta Poslovanje z nepremičninami

  360 udeležencev se je na dvodnevnem posvetu v organizaciji GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami seznanilo z načrtovanimi in predlaganimi zakonodajnimi spremembami, vezanimi na področje poslovanja z nepremičninami. Zaključki posveta bodo pristojnim ministrom oziroma predstavnikom ministrstev predstavljeni čez deset dni na dogodku PortorožpoPortorožu.

  Arhiv: Posvet o Varni uporabi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav

  Arhiv: Posvet o Varni uporabi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav

  Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica za poslovanje z nepremičninami in Slovensko združenje za požarno varstvo vabita na posvet o Varni uporabi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav, ki bo v četrtek, 27. oktober 2016 od 9. do 14. ure, v prostorih GZS, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, 1. nadstropje, dvorana A. Na posvetu bodo pojasnjene bistvene zahteve za vgradnjo naprav z vidika graditve objektov, še posebej zahteve za preprečitev požarov in zastrupitev s CO. Posebej bodo pojasnjene tudi zahteve za vgradnjo javljalnikov CO, kot je: v katerih primerih in do kdaj jih je treba vgraditi, kdo in kako se bo izvajal nadzor ipd.

  Arhiv: Izvajanje Zakona o sistemu jamstva za vloge (ZSJV) mnenje Banke Slovenije

  Na pobudo članov GZS-ZPN smo Banko Slovenije zaprosili za mnenje v zvezi z izvajanjem Zakona o sistemu jamstva za vloge (ZSJV). Predvsem nas je zanimalo jamčevanje za sredstva rezervnega sklada, ki se vodijo ločeno na posebnem skrbniškem računu. Višina sredstev na teh računih pa pogosto lahko presega 100.000 €.

  Arhiv: Zaključki Strokovnega posveta o najemnem trgu v Republiki Sloveniji, ki je bil dne 14.9.2016

  Arhiv: Zaključki Strokovnega posveta o najemnem trgu v Republiki Sloveniji, ki je bil dne 14.9.2016

  GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami in FIABCI-Slovensko nepremičninsko združenje, sta v sredo 14. septembra ob 10.00 v prostorih GZS organizirala strokovni posvet katerega osnovni namen je bil identificirati največje težave s katerimi se soočajo deležniki na najemnem trgu v Republiki Sloveniji in zanje poiskati najprimernejše rešitve.

  Arhiv: Občine prejele sistemska priporočila za izboljšanje sistema za NUSZ

  Ministrstva za okolje in prostor (MOP), za finance (MF) in za javno upravo (MJU) so skupaj s Skupnostjo občin Slovenije (SOS), Združenjem občin Slovenije (ZOS) in Združenjem mestnih občin Slovenije (ZMOS) pripravila usklajena sistemska priporočila za ureditev sistema odmere nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) in ga danes posredovale vsem občinam. Več na povezavi >> http://www.mop.gov.si/index.php?id=1333&tx_ttnews%5btt_news%5d=7062&tx_ttnews%5bbackPid%5d=12029&L=0&no_cache=1

  Arhiv: Dan inovativnosti - podeljena priznanja najboljšim inovacijam

  V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 14. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 14 zlatih, 21 srebrnih in 5 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 768 inovatorjev. Dostop do celotne novice >> https://www.gzs.si/skupne_naloge/dogodki/vsebina/Dan-inovativnosti/Dan-inovativnosti-2016