Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Izvajanje zakona o dimnikarskih storitvah - odgovori MOP

  V zvezi z izvajanjem Zakona o dimnikarskih storitvah (UL RS št. 68/16) smo od upravnikov večstanovanjskih stavb zbrali vprašanja in zaprosili Ministrstvu za okolje in prostor za odogovore in podrobnejša pojasnila. Odgovore MOP objavljamo v pripetem dokumentu

  Arhiv: Nujne spremembe stanovanjskega zakona - novinarska konferenca ZSS

  Arhiv: Nujne spremembe stanovanjskega zakona - novinarska konferenca ZSS

  ZSS Združenje stanovanjskih skladov je na novinarski konferenci prestavilo svoja stališča v zvezi s predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona, ki ga je Vlada Republike Slovenije sprejela na 127. redni seji 23. marca letos in predloge, ki bi pripomogli k ustreznejšemu reševanju stanovanjskih problemov državljanom in k vzdržnemu sistemu zagotavljanja javnih najemnih stanovanj.

  Arhiv: Informacijsko podprta izterjava za upravnike nepremičnin

  Arhiv: Informacijsko podprta izterjava za upravnike nepremičnin

  Pohitite in se prijavite na izobraževalni seminar: Informacijsko podprta izterjava za upravnike nepremičnin, ki bo v torek 21.2.2017. Zavedamo se, da se predvsem upravniki pri svojem poslovanju še vedno preveč časa ukvarjate z nerednimi plačniki in zamudnimi izterjavami bodisi zaradi slabega socialnega položaja etažnih lastnikov oz. najemnikov bodisi zaradi njihove »iznajdljivosti«. Z namenom, da boste lažje in hitreje prišli do poplačila vaših terjatev smo za vas pripravili izobraževalni seminar. Naj dodamo še, da udeležba na izobraževalnem seminarju šteje za redno izobraževanje oz. usposabljanje kadrov (8. točka) v skladu s Pravilnikom o certifikatu »Zaupanja vreden upravnik«. Dostop do več informacij in prijavnice>> https://www.gzs.si/zbornica_za_poslovanje_z_nepremicninami/Novice/ArticleId/56860/informacijsko-podprta-izterjava-za-upravnike-nepremicnin

  Arhiv: Komunikacija in javno nastopanje

  Izziv in priložnost, ki je ne smete zamuditi. GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami je v sodelovanju z Inštitutom Stopinje pripravila ekskluziven 35-urni trening Komunikacija in javno natopanje, ki vam bo vliv samospoštovanje, samozavest in odličnost v vsakdanji komunikaciji in javnem nastopanju, ki bo potekal 4 zaporedne torke od 14. marca do 04. aprila.

  Arhiv: "In Company" analiza za člane ZPN

  In-company analiza skladnosti aktov delodajalca z veljavnimi predpisi (»In-company analiza«) je projekt, GZS – Zbornica za poslovanje z nepremičninami zainteresiranim članom– delodajalcem pod posebej ugodnimi pogoji nudi podporo pri urejanju delovnih razmerij po meri podjetja.

  Arhiv: Brezplačna predstavitev nove Kolektivne pogodbe za dejavnost poslovanja z nepremičninami

  Arhiv: Brezplačna predstavitev nove Kolektivne pogodbe za dejavnost poslovanja z nepremičninami

  Za uspešen začetek novega poslovnega leta vam GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami in Pravna služba GZS podarjata predstavitev nove Kolektivne pogodbe za dejavnost poslovanja z nepremičninami. Prijava je obvezna - kotizacij ni.

  Arhiv: PortorožpoPortorožu

  Arhiv: PortorožpoPortorožu

  V sklopu programa letošnjega posveta smo pripravili še dogodek, ki smo ga poimenovali PortorožpoPortorožu, na katerem bomo javnosti in resornim ministrstvom predstavili zaključke, ki smo jih oblikovali na posvetu v Portorožu. Udeležbo sta že potrdila Ministrica za okolje in prostor ga. Irena Majcen ter državni sekretar na Ministrstvu za finance g. Tilen Božič. Dogodek bo potekal v veliki dvorani Gospodarske zbornice Slovenije, program je objavljen na spletni strani posveta. Prijava na dogodek je, zaradi velikega interesa in omejenega števila udeležencev (150 oseb), obvezna. Vsi, ki se nameravate dogodka PortorožpoPortorožu udeležiti vas prosimo, da čim prej izpolnite PRIJAVNICO. Prijave sprejemamo le do zasedenosti dvorane. https://posvetnepremicnine.gzs.si/vsebina/Portoro%C5%BEpoPortoro%C5%BEu

  Arhiv: Rekorden obisk 27. tradicionalnega posveta Poslovanje z nepremičninami

  Arhiv: Rekorden obisk 27. tradicionalnega posveta Poslovanje z nepremičninami

  360 udeležencev se je na dvodnevnem posvetu v organizaciji GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami seznanilo z načrtovanimi in predlaganimi zakonodajnimi spremembami, vezanimi na področje poslovanja z nepremičninami. Zaključki posveta bodo pristojnim ministrom oziroma predstavnikom ministrstev predstavljeni čez deset dni na dogodku PortorožpoPortorožu.

  Arhiv: Posvet o Varni uporabi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav

  Arhiv: Posvet o Varni uporabi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav

  Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica za poslovanje z nepremičninami in Slovensko združenje za požarno varstvo vabita na posvet o Varni uporabi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav, ki bo v četrtek, 27. oktober 2016 od 9. do 14. ure, v prostorih GZS, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, 1. nadstropje, dvorana A. Na posvetu bodo pojasnjene bistvene zahteve za vgradnjo naprav z vidika graditve objektov, še posebej zahteve za preprečitev požarov in zastrupitev s CO. Posebej bodo pojasnjene tudi zahteve za vgradnjo javljalnikov CO, kot je: v katerih primerih in do kdaj jih je treba vgraditi, kdo in kako se bo izvajal nadzor ipd.

  Arhiv: Izvajanje Zakona o sistemu jamstva za vloge (ZSJV) mnenje Banke Slovenije

  Na pobudo članov GZS-ZPN smo Banko Slovenije zaprosili za mnenje v zvezi z izvajanjem Zakona o sistemu jamstva za vloge (ZSJV). Predvsem nas je zanimalo jamčevanje za sredstva rezervnega sklada, ki se vodijo ločeno na posebnem skrbniškem računu. Višina sredstev na teh računih pa pogosto lahko presega 100.000 €.