Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Koronavirus pretresel panogo, a izzivi ležijo tudi drugje

    Podjetja so se morala hitro odzvati na spremembe, ki jih je prinesla pandemija.

    Arhiv: Trendi v prehranski industriji

    Sodobni potrošniki cenijo lokalno, tradicionalno, zaupanja vredno, okolju prijazno. Proizvajalci so se na to odzvali.

    Arhiv: Samooskrba zagotavlja varnost za obdobje ekonomskih kriz

    Spodbujanje kratkih oskrbnih verig ter lokalne hrane sta ena od prioritet skupne kmetijske politike EU in tudi strateška usmeritev slovenske kmetijske politike.

    Arhiv: Top 50 najhitreje rastočih majhnih podjetji

    Top 50 najhitreje rastočih majhnih podjetji

    Arhiv: Kdo in kdaj potrebuje dovolilnico za prevoz blaga

    Prevoznik potrebuje dovolilnico za prevoz blaga v države, kjer je prevoz dovoljen samo na njihovi podlagi. Dovolilnice izdaja Gospodarska zbornica Slovenije na oddelku Javne listine.

    Arhiv: Ključni ukrepi PKP5 na področju dela

    To so ključni ukrepi, ki jih prinaša t. i. PKP5 na področju dela.

    Arhiv: Krepitev dvojnega zelenega in digitalnega prehoda

    Čeprav se svet sooča z zdravstveno krizo, EU ne odstopa od ciljev zelenega in digitalnega prehoda, s ključnim ciljem 55-odstotnega zmanjšanja emisij toplogrednih plinov do 2030 glede na izhodiščno leto 1990.

    Arhiv: Cilji gospodarstva do 2030

    Zeleno, ustvarjalno in pametno so trije elementi, ki sestavljajo vizijo Slovenske industrijske strategije 2021-2030.

    Arhiv: Razvoj mora biti hiter in učinkovit

    Inovativnost tako na področju izdelkov kot embalaže in delovnih procesov igra pomembno vlogo tudi v živilskopredelovalni industriji. Podjetja se na potrebe aktivno odzivajo na vseh področjih.

    Arhiv: Sledljivost vpliva tudi na potrošnikovo odločitev o nakupu

    S sistemi za sledljivost do boljšega nadzora nad stroški, hitrejše odzivnosti, zmanjšanja napak, reklamacij in sledljivosti posameznega izdelka skozi vso preskrbovalno verigo. Sledljivost vpliva tudi na potrošnika.

    Arhivi