GZS

Delovni čas SPOT svetovanje

Arhiv: OBVESTILO ZA STRANKE JAVNIH LISTIN IN SPOT TOČKE

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa vas prosimo, da omejite obiske na GZS in osebno opravite le najnujnejše storitve.

Arhiv: Desalps novičnik

Projekt DesAlps se je zaključil z mednarodnim dogodkom, ki ga je vodilni partner t2i Treviso organiziral 11. februarja 2020 v Spazi Bomben. Na dogodku so imeli udeleženci možnost dobiti vpogled v projekt, slišati osrednje govore strokovnjakov in partnerjev ter spoznati izkušenje podjetij.

Zbiranje informacij o kraji blaga v Mehiki

Delegacija EU v Mehiki je obvestila naše Veleposlaništvo v ZDA (akreditirano tudi za Mehiko) , da zbirajo informacije o kraji blaga, s katero se srečujejo evropski izvozniki v Mehiko.

Arhiv: ELEKTRONSKO POTRDILO O UPRAVIČENI ZADRŽANOSTI OD DELA (eBOL)

Zdravniki, ki so pooblaščeni za izdajo potrdil o upravičeni zadržanosti od dela, od 1. 1. 2020 naprej pripravijo to listino v elektronski obliki in jo zapišejo v informacijski sistem ZZZS, kjer je z uporabo sistema SPOT (e-VEM) dostopna delodajalcu.

Arhiv: KNJIGOBEŽNICA GZS V 1. KLETI NA DIMIČEVI 13

Ste na policah našli kakšno knjigo, ki bi jo želeli prebrati?

Arhiv: Tudi septembra se je nadaljevalo padanje porabe električne energije v industriji

Septembra smo že četrti mesec zapored beležili padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki je znašal 3,7%. Pri tem so neposredni odjemalci že dvanajstič zapored beležili padec, ki je septembra znašal 14,9%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je septembra padla za 2,0% glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Uvajanje e-BOL

ZZZS z novim letom uvaja pri zdravnikih na primarnem nivoju elektronske bolniške liste.

Obvestilo o uporabi eRačunov pri poslovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije

S prehodom na brezpapirno poslovanje podpiramo digitalizacijo slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Un nuovo modello di accelerazione transfrontaliero per Startup e PMI

Il progetto CAB ha sviluppato un nuovo modello di accelerazione internazionale per 20 tra startup e PMI che hanno avuto l’opportunità di seguire un percorso di accelerazione caratterizzato da un approccio transfrontaliero. Il percorso ha sfruttato le peculiarità dei due mercati: i primi tre mesi di accelerazione in Slovenia, che offre un ambiente test ideale per la fase iniziale dello sviluppo delle idee ed i successivi tre mesi in Italia, per perfezionare la fase “go to market”. Inoltre, coerentemente con gli obiettivi del progetto, è stata creata una rete internazionale di mentori a supporto del go to market che ha permesso l’attivazione di quaranta professionisti esperti di diversi settori per supportare startup e PMI. I risultati del progetto CAB sono stati presentati nel corso dell’evento CAB EXPO l’11 settembre a Venezia.