GZS

Arhiv: Glasuj za tvojo naj inovacijo!

Gospodarska zbornica Slovenije bo 26. septembra 2018 na Brdu pri Kranju v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologije in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije 2018. Letos se za zlata, srebrna in bronasta nacionalna priznanja ter diplome poteguje 42 najboljših inovacij iz 13 regij, ki jih ocenjuje posebna strokovna komisija. Inovacije si oglej na spletni strani.

Arhiv: Po junijskem rahlem padcu julija ponovna rast porabe električne energije v industriji

Junija smo beležili rahel padec porabe električne energije v industriji (0,5%), medtem ko je julija spet prevladala rast, ki je znašala 6,8% glede na enako lansko obdobje. Pri tem so neposredni odjemalci beležili rast tako junija (0,1%) kot julija (4,8%), celotna poraba v Sloveniji pa je junija padla za 0,3% in julija narasla za 3,5%.

Arhiv: Trpinčenje na delovnem mestu

Trpinčenje na delovnem mestu je vsako ponavljajoče se ali sistematično, graje vredno ali očitno negativno in žaljivo ravnanje ali vedenje, usmerjeno proti posameznim delavcem na delovnem mestu ali v zvezi z delom.

Arhiv: Javni poziv za sofinanciranje sistematičnega razvoja poslovne odličnosti podjetij v letih 2018 in 2019

Javni poziv je bil objavljen dne 21.8.2018 in je odprt do 24.9.2018. Namen javnega poziva je podpreti podjetja pri doseganju in trajnemu ohranjanju ravni uspešnega delovanja s svetovalno podporo na področju poslovne odličnosti in svetovanja na za podjetja prioritetnih področjih ter usposabljanju ključnih kadrov na področju poslovne odličnosti po modelu EFQM.

Arhiv: Vodstvo in sodelovanje delavcev

Za dobro varnost in zdravje na delovnem mestu je ključno močno, učinkovito in prepoznavno vodstvo, ki pri odločitvah vključuje zaposlene. Posledično pa visoka raven varnosti in zdravja bistveno pripomore k uspehu podjetja.

Arhiv: GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE NA MOS-u

Arhiv: GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE NA MOS-u

V času med 11. in 14. septembrom vas vabimo na zanimive dogodke in individualna svetovanja na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Arhiv: Mala in srednja podjetja na borzi

Program podpore za vključitev malih in srednje velikih podjetij na borzo, je za Slovenijo, ki je bila izbrana kot pilotna država izjemnega pomena. Podjetja se lahko do 31.8.2018 prijavijo v program preko Ljubljanske borze. Izbrana bodo 3 podjetja, ki bodo pridobila do 18 mesecev brezplačnega svetovanja, omogočena pa jim bo tudi tehnična pomoč.

Arhiv: Kdo potrebuje obrtno dovoljenje?

Temelj za izdajo obrtnega dovoljenja je Obrtni zakon (5. člen), ki določa obrtne dejavnosti, za katero veljajo določene značilnosti.

Arhiv: Vajeništvo je priložnost za mlade in delodajalce

Vajeništvo je del šolskega sistema Srednjega poklicnega izobraževanja. Uveljavljen sistem vajeništva je cenjen predvsem v tujini, kar pa ne moremo z veseljem potrditi, da to velja tudi za Slovenijo. Pozitivni učinki sicer pričajo v prid sistemu, vendar se slovenska podjetja soočajo s pomanjkanjem vajencev.

Arhiv: BANDO PER STARTUP – SCADENZA 31 AGOSTO

Sei una startup innovativa? Vuoi dare una marcia in più al tuo business? Il programma di accelerazione transfrontaliero sperimentale CAB fa al caso tuo: iscriviti online fino al 31 agosto! Selezioneremo 10 startup e le aiuteremo a crescere sui mercati italiano e sloveno grazie a un percorso che prevede 3 mesi a Lubiana e 3 mesi in Italia (Udine + Venezia). I team che parteciperanno alla sperimentazione avranno accesso a una rete di mentori e consulenti, saranno presentati a investitori internazionali e potranno avviare collaborazioni con grandi imprese leader di settore come Danieli Group, Telekom, Irinox e altre.