Novice | Page 7
GZS

Arhiv: Novice iz mreže EEN

Enterprise Europe Network je v podporo majhnim in srednje velikim podjetjem ustanovil Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo Evropske komisije.

Arhiv: Ura teče naprej, Slovenija pa bolj kot ne spi!

Na novinarski konferenci 18. januarja so predstavniki GZS in gospodarstva spregovorili o pričakovanjih glede odzivov ministrstev na predloge iz Manifesta industrijske politike, ključnih področjih sprememb ter drugih aktualnih gospodarskih tematikah.

Arhiv: Konferenca Davčne blagajne

Z 2. januarjem 2016 bo v skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov potrebno račune za dobave blaga in storitev, ki so plačani z gotovino, po predpisanem postopku potrditi pri Finančni upravi RS. Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) želimo, da bi potekalo uvajanje davčnega potrjevanja računov za davčne zavezance s čim manj težavami, zato skupaj s Finančno upravo RS za člane GZS organiziramo konferenco DAVČNE BLAGAJNE v sredo, 11. novembra 2015 ob 9. uri, Kolosej (BTC Ljubljana), Šmartinska c. 152, dvorana 6.

Arhiv: GZS o proračunu: ne pošten ne korekten!

Proračun je tvegan, ker sloni na nadpovprečno visoki rasti, ki jo napoveduje Umar v primerjavi z drugimi analitičnimi ustanovami. Naša ocena rasti, poznavajoč razmere v podjetjih, niti približno ni tako optimistična.

Arhiv: Na vidiku več trošenja

Leto 2016 v znamenju padca investicijske in porastu zasebne potrošnje.

Arhiv: Regijsko srečanje žensk v Slovenj Gradcu

Tokratno srečanje Network MEMA bomo organizirali na koroškem koncu Slovenije. Vabimo vse aktivne in radovedne ženske, ki so zavzete za prihodnost, odgovorne do narave, zaljubljene v srečo, zveste prijateljice in lojalne partnerice, da se med seboj spoznajo in uspešno povezujejo znotraj Mreže MEMA.

Arhiv: Energetska prihodnost Slovenije z zornega kota gospodarstva

Za katere vire energije se bomo odločili?

Arhiv: Poslovni sestanki na 8. mednarodni konferenci o prenosu tehnologij in 13. dnevu inovativnosti

Gospodarska zbornica Slovenije in Institut "Jožef Stefan" vas vabita k sodelovanju na poslovnih sestankih med raziskovalci, inovatorji in podjetji, ki bodo potekali 16. septembra 2015, v okviru 8. Mednarodne konference o prenosu tehnologij in 13. dneva inovativnosti v Kongresnem centru Brdo.

Arhiv: Zavrnili prijavo, ker je bila na rumenem papirju!

Dobra dva meseca po začetku akcije Poslovni SOS je čedalje bolj razkrito, s kakšnimi vse nebulozami se, ko gre za predpise in upravne postopke, spopadajo slovenska podjetja in podjetniki.

Arhiv: Ponovno odprt razpis za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v starem Kranju

Mestna občina Kranj objavila ponovni javni razpis za sofinanciranje najemnin pritličnih poslovnih prostorov v starem Kranju.