Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Prošnja za zaščitno opremo

Spoštovani,

Koroško gospodarstvo v teh izrednih okoliščinah premaguje zahtevno situacijo. Posebno pereče je ob ohranjanju dela zagotoviti zaščitna sredstva. Zavedamo se, da gospodarstvo potrebuje zaščitno opremo, da bi lahko zavarovalo zaposlene in nadaljevalo z opravljanjem dejavnosti.

Zaradi akutnega pomanjkanja mask v zdravstvu smo se povezali s Civilno zaščito. Trenutne zaloge naj bi zdržale le še kratek čas, zato se obračamo na vas, saj lahko gospodarstvo pomaga pri zagotavljanju zaščitnih mask za zdravstvo. V teh izrednih razmerah posredujemo prošnjo predsednikov Gospodarske in Obrtno-podjetniške zbornice, da morebitne zaloge mask in druge zaščitne opreme v vaših podjetjih, ki jih lahko 14 dni pogrešate, začasno odstopite zdravstvenemu sektorju. S tem boste pomagali našim požrtvovalnim zdravnikom in medicinskemu osebju. V vmesnem času pričakujemo, da bodo realizirane že naročene dobave s strani države in da bo stekla potrebna proizvodnja tudi v Sloveniji.

V priponki posredujemo prošnjo, pripravili smo tudi spletni obrazec, do katerega dostopate na povezavi, kjer lahko navedete, kaj in koliko lahko daste na razpolago oz. donirate.

Zaščitno opremo bo prevzela Civilna zaščita na regionalni ravni na vaši lokaciji. Za vse dodatne informacije smo na vam na voljo na tel. št. 040 815 970 ali e-naslovu: aleksandra.gradisnik@gzs.si

Aktualne vsebine skupaj z ažurnimi pojasnili na vprašanja glede kadrovskih, finančnih in drugih intervencijskih ukrepov zaradi koronavirusa so dostopne na spletni strani GZS: https://www.gzs.si/koronavirus  

 

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.