Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Pametna tovarna na kljuc za globalni trg

    To je eden glavnih ciljev strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva (SRIP) Tovarne prihodnosti. V takšni tovarni vsi komunicirajo med seboj; ljudje, stroji in stvari.

    Potrošnikove potrebe za vecjo inovativnost agroživilstva

    Razvoj živil po meri potrošnika je eden glavnih ciljev strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva (SRIP) Hrana. K temu bo pripomogel senzoricni center.

    Arhiv: Razvojno partnerstvo treh generacij 2018-2025

    Arhiv: Razvojno partnerstvo treh generacij 2018-2025

    Ustrezna rast plač aktivne populacije, večja zaposljivost generacije 55+ ter ustreznejše izobraževanje mladih in njihovo hitrejše redno zaposlovanje. To bodo poudarki letošnjega Vrha slovenskega gospodarstva.

    Lepotna napaka slovenske zgodbe o uspehu

    »BDP je bil v letošnjem drugem četrtletju za odsto- tek večji v primerjavi s predkriznim vrhom, a s precej drugačno strukturo in nekaterimi neizkoriščenimi potenciali za rast. Ti so povezani predvsem z dele-žem investicij v BDP, ki vidno zaostaja za povprečjem evrskega območja, kar je neobičajno za gospodarstvo v fazi dohitevanja razvitejših tekmecev.« Gospodarska in financna gibanja, Banka Slovenije, oktober 2017

    »Grajenje okopov ni moja filozofija, a se ne bojim tudi spopadov.«

    »Grajenje okopov ni moja filozofija, a se ne bojim tudi spopadov.«

    Sonja Šmuc je nova generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije: »Dokler je cilj zmaga in ne rešitev, je težko najti rešitev, ki bo širše sprejeta.«

    Kako našpičiti Slovenijo za izvozni preboj izdelkov z visoko dodano vrednostjo

    Preteklo leto je skupina za digitalno preobrazbo storitev pri GZS, ki sem jo vodil, pripravila nekaj ključnih pobud za Vrh gospodarstva 2016. Zato menim, da sem dolžan napisati kratko poročilo o napredku na posameznih področjih ter podati predloge za nadgradnjo v izvozni preboj prek platforme GaaP v prihodnjem obdobju.

    Center za digitalno transformacijo Slovenije

    Slovenija naj bi dobila prebojni center za digitalno transformacijo Slovenije - »Digital Innovation Hub Slovenia«. Znanje imamo, treba ga je le še povezati.

    Prihodnost je v poklicih, odpornih na robote

    Urbani agronom, koordinator poucevanja otrok na domu, osebni digitalni svetovalec, organizator spletnih skupnosti, amnezijski kirurg, specialist za odvajanje odvisnosti od tehnologije …

    2,5 milijona evrov za digitalizacijo MSP

    Vsaj 82 MSP-jev bo lahko uspešno digitaliziralo svoje poslovanje do leta 2018 s pomocjo javnega razpisa. Ce ste zamudili prvi rok za prijavo, vam je na voljo še drugi.

    Široko odprite oci in išcite najbolj nenavadne povezave

    Znanec, ki je ustanovil obetaven startup, del casa preživi na delu v San Franciscu in Silicijevi dolini na lovu za strankami in vlagatelji. Pravi, da na tem obmocju živi okoli šest milijonov ljudi, od tega milijon programerjev. Morda pretirava, a jasno je, da je Silicijeva dolina s tovrstnim cloveškim kapitalom trenutno popek sveta.