Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Napovednik - Poletni webinarji

Vabimo vas k prijavi na poletne webinarje s področja splošne psihologije, ki vam lahko koristijo pri lažjem spopadanju z osebnimi ali poslovnimi izzivi, s področja komunikacije in prodaje in prijave na projekte.

Arhiv: Novinarska konferenca GZS ob pripravi okoljske zakonodaje za pospešitev in razjasnitev postopkov

Vabilo medijem! V preteklih tednih in mesecih je Ministrstvo za okolje in prostor pripravilo nekaj predlogov zakonodaje s ciljem pospešitve postopkov, bodisi z uvedbo poenostavitev, bodisi z bolj jasno in nedvoumno zapisano zakonodajo.

Arhiv: Sprejet #PKP4 z ukrepi za ohranjanje delovnih mest in sledilno aplikacijo

DZ RS je v pripravi na drugi val epidemije covida-19 sprejel četrti protikoronski zakon. Poudarek je na ohranitvi delovnih mest, širjenje virusa pa naj bi omejevali z mobilno aplikacijo za sledenje okužbam.

Arhiv: Boštjan Gorjup na e-seji Skupščine GZS: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci.«

Na 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) 8. julija 2020 je mag. Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gospodarstva, predsednik GZS Boštjan Gorjup pa je predstavil pobude za nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0. Skupščina GZS je sprejela tudi Letno poročilo GZS za leto 2019.

Arhiv: Vlada sprejela #PKP4

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji seji določila besedilo predloga Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (PKP4) ter ga bo predložila v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru Republike Slovenije po nujnem postopku. Predlog zakona nadomešča v sredo na vladi sprejet predlog novele #PKP3.

Arhiv: Razporejanja skrajšanega delovnega časa

Z Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE) se je uredil ukrep delnega subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa, in sicer lahko delodajalec, ki izpolnjuje pogoje iz 12. člena ZIUOOPE z namenom ohranitve zaposlitve zaradi posledic epidemije in začasne nezmožnosti zagotavljanja dela odredi delo s skrajšanim delovnim časom ob hkratni delni napotitvi na začasno čakanje na delo delavca, ki ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas, ter zanj uveljavlja subvencijo v skladu s 16. členom ZIUOOPE.

Arhiv: Ko zapoje kovina. Tisočletja metalurgije na Slovenskem

Razstava "KO ZAPOJE KOVINA. Tisočletja metalurgije na Slovenskem." bo na ogled v muzejskem atriju Narodnega muzeja Slovenije (Muzejska 1, Ljubljana) do konca avgusta 2020.

Arhiv: Pregled opravljenih nalog v skladu s programom Strateškega sveta za okolje (SSO) GZS, na dan 8. 6. 2020

Odpadki – poudarek na problematiki mineralnih nenevarnih odpadkov 2. Obratovalni – interni monitoring odpadnih vod 3. Možnost povračila za posredne emisije toplogrednih plinov 4. Problematika upravnih postopkov v pristojnosti MOP-a 5. Nujnost večje samozadostnosti Slovenije na področju ravnanja z odpadki 6. Prihodnje naloge SSO GZS.

Arhiv: Skrajšani polni delovni čas – katere korake morate izvesti?

Pravna služba GZS je pripravila celotno zaporedje korakov, ki jih morate izvesti, če želite izkoristiti ukrep po #PKP3 - delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa. Časovnica z dodatnimi pojasnili in podrobnejšim opisom postopka je objavljena na spletni strani GZS in ZKMN.

Arhiv: Webinar: #PKP3 – najpogostejša vprašanja in odgovori

Vabimo vas, da se udeležite webinarja, na katerem bodo svetovalke Pravne službe GZS in Infopike nagovorile ključne teme ter odgovorile na najpogostejša vprašanja.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.