Zapri

Mladi upi rušili rekorde in navdušili na tekmovanjih inovacij v agroživilskem sektorju

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na slovesni prireditvi podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem, že 11. tekmovanju, ki je potekalo 11. junija, se je pomerilo rekordno število študentov in ekip. Zmagala je ekipa študentov z izdelkom KEFYA – kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo.

Festival dell’innovazione e dell'imprenditorialità FestINNO 2019

Martedì 14 maggio 2019 si è svolto per la decima volta a Capodistria il tradizionale evento sull’imprenditorialità FestINNO, organizzato dalla Facoltà di Management dell’Università del Litorale in collaborazione coi partner del progetto NUVOLAK2, provenienti dalla Slovenia e dall’Italia.

Programma di accelerazione per startup e PMI

Cross-border Acceleration Bridge (CAB) è un programma di accelerazione imprenditoriale rivolto a startup e piccole e medie imprese (PMI), che si basa su un’efficace collaborazione tra Slovenia e Italia. In Slovenia il programma è definito e implementato da ABC Accelerator. Una delle caratteristiche salienti del programma di accelerazione transfrontaliero è che consente alle startup e alle PMI di operare al di là dei confini dei loro mercati nazionali e di superare le differenze culturali e le peculiarità dell'imprenditoria in Slovenia e Italia.

Pospeševalni program za zagonska podjetja in MSP

Cross-border Acceleration Bridge (CAB) je program mednarodnega pospeševanja zagonskih in majhnih ter srednje velikih (MSP) podjetij, ki temelji na uspešnih italijansko-slovenskih partnerstvih. Program je na območju Slovenije zasnovan in izvajan s strani pospeševalnika ABC. Ena izmed bistvenih lastnosti programa mednarodnega pospeševanja je, da omogoča zagonskim in MSP podjetjem odkriti možnosti delovanja onkraj meja lastnega trga ter presegati kulturne razlike in razlike v načinu poslovanja na območju Italije in Slovenije.

Po padcih v februarju in marcu se je aprila vrnila rast porabe električne energije v industrijo

Po občutnih januarskem in februarskem padcu se je aprila v industrijo ponovno vrnila rast porabe električne energije glede na enako lansko obdobje, ki je dosegla kar 11,8 %. A pri tem smo že sedmi zaporedni mesec beležili padec porabe električne energije pri neposrednih odjemalcih, ki je tokrat znašal 7,4 %. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je aprila narasla 5,9 % glede na enako lansko obdobje. Velja pa pri tem vendarle izpostaviti tudi lanski nizek nivo porabe v aprilu.

Arhiv: Webinar: Digitalni marketing - obvladajte svojo strategijo globalno!

EXPEDIRE Izvozna akademija vas vabi, da se nam pridružite na brezplačnem spletnem seminarju Digitalni marketing - obvladajte svojo strategijo globalno!

Čestitamo trem slovenskim prejemnikom priznanj za inovativne izdelke in storitve, ki podpirajo prehod v krožno gospodarstvo

V Ars Electronica Centru v Linzu je potekala zaključna konferenca projekta MOVECO, ki je sofinanciran s sredstvi Transnacionalnega Programa EU za Podonavje. Konferenca, ki se jo je udeležilo več kot 100 udeležencev je potekala pod geslom “The Danube goes circular”.Udeleženci konference so si izmenjali mnenja in izkušnje s področja krožnega gospodarstva. Predstavljeni so bili rezultati projekta s transnacionalno strategijo za prehod v krožno gospodarstvo na območju Podonavja kot tudi utrinki s potujoče razstave krožnega gospodarstva. Po konferenci je potekala svečana podelitev priznanj za inovativne izdelke in storitve, ki podpirajo prehod v krožno gospodarstvo.

Arhiv: Poslovni tek troj, Bled, 24.maj 2019

Gospodarska zbornica Slovenije, kot častni pokrovitelj, vabi na že 13. Poslovni tek trojk, ki bo v petek, 24.maja 2019, popoldan na Bledu.

Novosti recikliranja embalaže

Podjetja so skladno s spremembo Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo morala sprejeti nekatere ukrepe za zagotavljanje recikliranja odpadkov.