GZS

Uvedba eBOL - pridobivanje digitalnih potrdil

Potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela – t.i. bolniški list, ki je izdan elektronsko (eBOL), je na voljo na varovanem delu portala Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) https://moj.zzzs.si, zato za dostop potrebujete spletno digitalno potrdilo. Od 1. 2. 2020 vaši osebni zdravniki ne bodo več tiskali bolniških listov, razen v izjemnih primerih, zato si pravočasno pridobite digitalno potrdilo. Če nimate na voljo računalnika, lahko elektronski bolniški list pridobite tudi na ZZZS ali pa preverite podatke izdanega bolniškega lista pri svojem delodajalcu.

Arhiv: Tudi septembra se je nadaljevalo padanje porabe električne energije v industriji

Septembra smo že četrti mesec zapored beležili padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki je znašal 3,7%. Pri tem so neposredni odjemalci že dvanajstič zapored beležili padec, ki je septembra znašal 14,9%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je septembra padla za 2,0% glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Uvajanje e-BOL

ZZZS z novim letom uvaja pri zdravnikih na primarnem nivoju elektronske bolniške liste.

Arhiv: Obvestilo o uporabi eRačunov pri poslovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije

S prehodom na brezpapirno poslovanje podpiramo digitalizacijo slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Srečanje podjetnikov iz občine Dobrepolje

Arhiv: Un nuovo modello di accelerazione transfrontaliero per Startup e PMI

Il progetto CAB ha sviluppato un nuovo modello di accelerazione internazionale per 20 tra startup e PMI che hanno avuto l’opportunità di seguire un percorso di accelerazione caratterizzato da un approccio transfrontaliero. Il percorso ha sfruttato le peculiarità dei due mercati: i primi tre mesi di accelerazione in Slovenia, che offre un ambiente test ideale per la fase iniziale dello sviluppo delle idee ed i successivi tre mesi in Italia, per perfezionare la fase “go to market”. Inoltre, coerentemente con gli obiettivi del progetto, è stata creata una rete internazionale di mentori a supporto del go to market che ha permesso l’attivazione di quaranta professionisti esperti di diversi settori per supportare startup e PMI. I risultati del progetto CAB sono stati presentati nel corso dell’evento CAB EXPO l’11 settembre a Venezia.

Arhiv: Nov model čezmejnega pospeševanja zagonskih podjetij in MSP

V okviru projekta CAB je nastal nov model mednarodnega pospeševanja, v katerega je bilo vključenih 20 zagonskih podjetij in MSP, ki so preizkusila čezmejni pristop k pospeševanju. Upoštevajoč posebnosti obeh trgov je pospeševanje prve tri mesece potekalo v Sloveniji, ki je idealno testno okolje za začetno fazo razvoja idej, naslednje tri mesece pa so se aktivnosti preselile v Italijo, kjer so sodelujoči izpopolnili fazo vstopa na trg. Skladno s cilji projekta je nastala tudi mednarodna mreža 40 strokovnjakov z različnih področij, ki so kot mentorji sodelujočim zagonskim podjetjem in MSP nudili podporo v fazi vstopa na trg. Rezultate projekta CAB so predstavili 11. septembra v Benetkah v sklopu dogodka CAB EXPO.

Arhiv: Avgusta se je nadaljevalo padanje porabe električne energije v industriji

Avgusta smo že tretji mesec zapored beležili padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki je znašal 6,0%. Pri tem so neposredni odjemalci že enajstič zapored beležili padec, ki je avgusta znašal 7,9%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je avgusta padla za 3,1% glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: In kakšen je vaš pogled na talent?

Povzeto po e-biltenu INTELLIGENT TUESDAY z dne 28.5.2019 izdajatelja Intelligent Change.