GZS

Arhiv: REZULTATI SO ZNANI IN 1. CAB PROGRAM SE BO KMALU PRIČEL

Nastopil je Dan D in med desetinami prijav smo izbrali 15 startupov, ki bodo sodelovali v projektu CAB - Crossborder Acceleration Bridge!

Arhiv: STARTUP E AI: ITALIA PENULTIMA IN CLASSIFICA

Secondo una ricerca condotta da Roland Berger e Asgard tra i top country, l’Italia risulta essere in diciannovesima posizione per quanto riguarda le startup dell’intelligenza artificiale. Lo studio “Artificial Intelligence-A strategy for European startups” rivela infatti che alle spalle dell’Italia nella classifica si posiziona soltanto la Russia. In Italia le startup dell’AI sono 22, decisamente poche nei confronti delle 1393 degli USA, le 383 della Cina e le 362 di Israele.

Arhiv: STARTUP IN UMETNA INTELIGENCA (AI): ITALIJA NA PREDZADNJEM MESTU NA LESTVICI

Glede na raziskavo, ki sta jo podjetji Roland Berger in Asgard opravili med vodilnimi državami, Italija zaseda devetnajsto mesto po številu startupov, ki se ukvarjajo z umetno inteligenco (AI). Raziskava "Artificial Intelligence-A strategy for European startups" namreč ugotavlja, da se je za Italijo uvrstila le Rusija. V Italiji deluje le 22 AI startupov, kar je izjemno malo v primerjavi z ZDA, ki ima 1393 tovrstnih startupov, s Kitajsko, ki jih ima 383, ter z Izraelom, kjer jih je 362.

Delovni čas SPOT svetovanje

Arhiv: Business Matchmaking na VISION Stuttgart 2018

Od 6 do 8 novembra bo VISION Stuttgart 2018, vodilni sejem o strojnem vidu. Na dogodku Business Beyond Borders (BBB) v sodelovanju z regionalno zbornico Stuttgart in ob podpori Evropske komisije organizira B2B dogodek.

Arhiv: Se birokraciji v gradbeništvu obetajo boljši časi ?

Napovedujejo se spremembe na področju Gradbenega zakona, ki naj bi po zagotovilu Ministrstva za okolje in prostor prinesel boljše pogoje za investitorje.

Arhiv: Javni poziv za sofinanciranje sistematičnega razvoja poslovne odličnosti podjetij v letih 2018 in 2019

Javni poziv za sofinanciranje sistematičnega razvoja poslovne odličnosti podjetij v letih 2018 in 2019

Arhiv: Glasuj za tvojo naj inovacijo!

Gospodarska zbornica Slovenije bo 26. septembra 2018 na Brdu pri Kranju v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologije in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije 2018. Letos se za zlata, srebrna in bronasta nacionalna priznanja ter diplome poteguje 42 najboljših inovacij iz 13 regij, ki jih ocenjuje posebna strokovna komisija. Inovacije si oglej na spletni strani.

Arhiv: Po junijskem rahlem padcu julija ponovna rast porabe električne energije v industriji

Junija smo beležili rahel padec porabe električne energije v industriji (0,5%), medtem ko je julija spet prevladala rast, ki je znašala 6,8% glede na enako lansko obdobje. Pri tem so neposredni odjemalci beležili rast tako junija (0,1%) kot julija (4,8%), celotna poraba v Sloveniji pa je junija padla za 0,3% in julija narasla za 3,5%.

Arhiv: Trpinčenje na delovnem mestu

Trpinčenje na delovnem mestu je vsako ponavljajoče se ali sistematično, graje vredno ali očitno negativno in žaljivo ravnanje ali vedenje, usmerjeno proti posameznim delavcem na delovnem mestu ali v zvezi z delom.