Po mnenju evropskih proizvajalcev bioetanola je stališče Komisije o biogorivih napačno in ne temelji na pravih dejstvih. V skladu s predlogom Komisije bi se moral delež konvencionalnih biogoriv v transportu EU znižati iz 7 % v 2021 na 3,8 % v 2030.
24. februarja 2017 je FAO objavil članek, ki povzema prispevke in zaključke e-konference o uporabi zavržkov hrane za krmo. Članek poudarja, da je potreben pregled vseh možnih virov (surovin), ki bi se lahko uporabljali za živalsko krmo, v luči povečane konkurence za surovine in vse večjega povpraševanja po živalskih proizvodih. Na podlagi različnih prispevkov, avtorji menijo, da bi morala FAO spremeniti trenutno veljavno definicijo zavržkov hrane. Prav tako je potrebno na nacionalnih nivojih vzpostaviti jasno zakonodajo, ki ureja področje varne uporabe zavržkov hrane.
Po zadnjih podatkih Evropske komisije je povprečna cena mleka v EU januarja znašala 33,38 eur/100 kg, kar je 1 % več kot pretekli mesec. Napoved cene za februar pa je 33,67 eur/100 kg. V Sloveniji je januarja cena znašala 28,58 eur/100 kg, kar je 1,4 % več kot pretekli mesec. Napoved cene za februar v Sloveniji pa je 29,24 eur/100 kg.
Na voljo je najnovejše poročilo o cenah mlečnih izdelkov v EU. V tretjem tednu marca se je večina poročanih izdelkov rahlo pocenila. V primerjavi z enakim obdobjem lani so se vsi izdelki podražili, najbolj sirotka v prahu (75 %), maslo (63 %) in edamer (42 %).
Marčevsko poročilo Gospodarskega odbora MMO obsega pregled situacije na evropskem in globalnem trgu mleka do januarja 2017. Med drugim je priloženo poročilo o prodajnih trendih mleka in mlečnih izdelkov v nekaterih evropskih državah.
Slovenija je skupaj z nekaterimi vzhodnimi članicami EU na Svet predložila dokument, s katerim želijo prispevati k postavitvi zakonodajnega okvira za uravnavanje nepoštenih praks ter orodij, ki so potrebna za okrepitev vloge kmeta v verigi preskrbe s hrano.
V poročilu Evropske komisije je podana primerjava odkupa po državah članicah za januar 2017 glede na januar 2016. Najbolj se je odkup zvišal na Cipru in v Bolgariji. Odkup sta znižali predvsem Hrvaška (7,5 %) in Francija. Slovenija je v tem obdobju beležila znižanje odkupa za 1,2 %, Italija pa za 0,3 %.
Francoska ministrica za zdravje je sredi marca najavila, da Francija uvaja prostovoljno shemo za označevanje hranilne vrednosti na prednji strani embalaže. Gre za Nutri-Score shemo, ki je poznana tudi kot shema 5C oz. Hercberg shema. Le-ta temelji na barvah. Gre za eno od 4 shem, ki so jo v zadnjih mesecih Francozi testirali na trgu. Slednja se je izkazala kot najprimernejša in najučinkovitejša pri izboljšanju hranilne vrednosti košarice živil povprečnega potrošnika v Franciji. Zakonodajni dokument bo objavljen v začetku meseca aprila.
Britanskemu združenju nutricionistov je bilo naročeno napisati neodvisno poročilo o pregledu trenutnih podatkov o prebavljivosti belega kruha in dejavnikih, ki vplivajo nanj, ter možnih učinkih na sitost in apetit. Poročilo vsebuje pregled trenutnega stanja, ključne dokumente in poudarja področja za prihodnje raziskave. V poročilu so tako predstavljeni podatki o prebavi ogljikovih hidratov, s poudarkom na škrobu, dejavnikih, ki vplivajo na prebavljivost škroba, glikemični indeks, sitost, učinkih belega kruha na sitost in telesno težo, prehranske smernice za kruh in raziskave, ki so v teku.
Marca je regionalna pisarna WHO za Evropo objavila poročilo z naslovom »Key considerations for the use of law to prevent non-communicable diseases in the WHO European Region«. Poročilo povzema zaključke delavnice, ki je potekala sredi leta 2016 v Moskvi, katere namen je bil razumevanje izzivov, ki jih prinaša oblikovanje nove zakonodaje na področju uporabe tobaka, uživanja alkohola, nezdrave prehrane in debelosti. V zaključkih poročilo izpostavlja pomen zagotavljanja ukrepov s strani zakonodajalcev, ki temeljijo na dokazih, so v skladu s cilji in niso diskriminatorni.