Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Kaj uvrstitev Hrvaške na seznam rdečih držav pomeni za gospodarski promet med Slovenijo in Hrvaško?

V petek 21. avgusta 2020, ob 00.00, je začel veljati nov vladni odlok, ki je Hrvaško uvrstil na seznam rdečih držav. Državljani Slovenije in tujci s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji, ki se na dan uveljavitve tega odloka (21. avgusta 2020) nahajajo v kateri od sosednjih držav, ki so na rdečem seznamu, se lahko vrnejo v Slovenijo do ponedeljka, 24. avgusta 2020, do polnoči, pri tem pa jim karantena ob vrnitvi v državo ne bo odrejena. Po tem datumu se omenjenim osebam zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 ob prehodu državne meje odredi karantena za obdobje 14 dni.

Arhiv: Časovni pregled interventne zakonodaje glede ukrepa čakanja na delo

Časovni pregled interventne zakonodaje glede ukrepa čakanja na delo.

Arhiv: Časovni pregled interventne zakonodaje

Pravna služba GZS je pripravila strnjen prikaz časovne veljavnosti interventnih ukrepov z delovnopravnega področja.

Arhiv: Skrajšanje polnega delovnega časa - informacija ZRSZ

Vsebina 7. člena pogodbe o subvencioniranju skrajšanega polnega delovnega časa, ki jo bodo delodajalci sklepali z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje in v kateri je opredeljen izračun sorazmernega dela subvencije.

Arhiv: Obvestilo delodajalcem - NIJZ

Objavljamo dopis NIJZ v katerem nas obveščajo, da je zaradi obsežnejšega širjenja bolezni COVID-19 v delovnih kolektivih potrebna dodatna skrbnost in ustrezni ukrepi.

Arhiv: Predlogi GZS za debirokratizacijo

GZS je pripravila predloge za debirokratizacijo in jih že posredovala Strateškemu svetu za debirokratizacijo, katerega članica je tudi generalna direktorica GZS Sonja Šmuc.

Arhiv: Sprememba uredbe o posegih v okolje

Na zadnji četrtkovi seji je Vlada RS izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o posegih v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje. Spremembe bodo imele velik pozitivni učinek na administrativne razbremenitve nosilcev tistih posegov v okolje, za katere sta analiza izvedenih predhodnih postopkov in delna primerjava pokazali, da glede na lastnosti posega ni mogoče pričakovati pomembnih vplivov na okolje.

Arhiv: Subvencioniranje čakanja na delo podaljšano do konca avgusta

Minister za delo Janez Cigler Kralj je napovedal, da bo država ukrep subvencioniranega čakanja na delo od doma podaljšala še za en mesec. "Ukrep potrebuje vedno manj zaposlenih, a je še vedno potreben," je ocenil minister.

Arhiv: Uredbe o odpadkih za hitrejši prehod v krožno gospodarstvo ter spremembe gradbene zakonodaje za pospešitev investicij

GZS podpira spremembe Uredbe o odpadkih za hitrejši prehod v krožno gospodarstvo ter spremembe gradbene zakonodaje za pospešitev investicij.

Arhiv: Napovednik - Poletni webinarji

Vabimo vas k prijavi na poletne webinarje s področja splošne psihologije, ki vam lahko koristijo pri lažjem spopadanju z osebnimi ali poslovnimi izzivi, s področja komunikacije in prodaje in prijave na projekte.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.