Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Ko zapoje kovina. Tisočletja metalurgije na Slovenskem

Razstava "KO ZAPOJE KOVINA. Tisočletja metalurgije na Slovenskem." bo na ogled v muzejskem atriju Narodnega muzeja Slovenije (Muzejska 1, Ljubljana) do konca avgusta 2020.

Arhiv: Pregled opravljenih nalog v skladu s programom Strateškega sveta za okolje (SSO) GZS, na dan 8. 6. 2020

Odpadki – poudarek na problematiki mineralnih nenevarnih odpadkov 2. Obratovalni – interni monitoring odpadnih vod 3. Možnost povračila za posredne emisije toplogrednih plinov 4. Problematika upravnih postopkov v pristojnosti MOP-a 5. Nujnost večje samozadostnosti Slovenije na področju ravnanja z odpadki 6. Prihodnje naloge SSO GZS.

Arhiv: Skrajšani polni delovni čas – katere korake morate izvesti?

Pravna služba GZS je pripravila celotno zaporedje korakov, ki jih morate izvesti, če želite izkoristiti ukrep po #PKP3 - delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa. Časovnica z dodatnimi pojasnili in podrobnejšim opisom postopka je objavljena na spletni strani GZS in ZKMN.

Arhiv: Webinar: #PKP3 – najpogostejša vprašanja in odgovori

Vabimo vas, da se udeležite webinarja, na katerem bodo svetovalke Pravne službe GZS in Infopike nagovorile ključne teme ter odgovorile na najpogostejša vprašanja.

Arhiv: SPREJET JE #PKP3. KAJ PRINAŠA?

Državni zbor RS je pozno zvečer sprejel t.im. tretji protikoronski zakon, tj. ZAKON O INTERVENTNIH UKREPIH ZA OMILITEV IN ODPRAVO POSLEDIC EPIDEMIJE SARS-COV-2 (ZIUOOPE). Zakon bo v Uradnem listu RS objavljen predvidoma jutri, v soboto, 30. maja. Uporabljati naj bi se začel s 1. junijem, ne glede na datum objave.

Arhiv: Uredba o metodologiji 20.a člena Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

Objavljamo Uredbo o metodologiji za ocenjevanje škode, pogojih in postopku dodelitve javnih sredstev iz točke b) drugega odstavka 20.a člena Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Arhiv: GZS poziva poslance: Sprejmite dopolnila #PKP3 v dobro celotnega slovenskega gospodarstva

GZS je poslance pozvala, da na seji sprejmejo dopolnila #PKP3, s katerimi bi se podaljšal ukrep čakanja na delo za vse dejavnosti za mesec junij ter omogočila sočasna uporaba ukrepov čakanja na delo in skrajšanega delovnega časa. Tako bo mogoče ohraniti še vedno visoko zaposlenost v gospodarstvu tudi v mesecu juniju.

Arhiv: #PKP3 v obravnavo v Državni zbor RS

Na spletni strani DZ RS je objavljen predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19, t. im. #PKP3, ki ga je Vlada RS potrdila prejšnji torek. DZ RS naj bi ga obravnaval v tem tednu.

Arhiv: V pripravi #PKP3

Na današnjih dveh delovnih skupinah socialnih partnerjev, imenovanih na Ekonomsko-socialnem svetu (ena na MGRT, druga na MDDSZ), je tekla razprava o vsebinah tretjega protikoronskega paketa.

Arhiv: Epidemija preklicana

Vlada je na četrtkovi dopisni seji z Odlokom o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) preklicala epidemijo covid-19. Ker še vedno ostaja nevarnost širjenja nalezljive bolezni COVID-19, se – ob strokovni utemeljenosti – še vedno uporabljajo splošni in posebni ukrepi, sprejeti na podlagi Sklepa o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih, pri epidemiji COVID-19. Odlok, ki je začel veljati danes, se začne uporabljati z 31. majem.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.