Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Kje nas čakajo nepovratna sredstva do konca leta 2019?

  Do konca leta 2019 pričakujemo nepovratnih spodbud v skupni vrednosti več kot 50 mio eur. Največ sredstev bo namenjenih za mala in srednje velika podjetja na področju spodbujanja konkurenčnosti podjetij, krepitev izvoza ter turizma

  Arhiv: Aktualni razpisi v Sloveniji

  V sodelovanju s Tiko pro d.o.o. smo pripravili aktualne razpise v Sloveniji.

  Šest pravil delegiranja

  Kako s transolucijskim delegiranjem uspešno do sprememb.

  GZS podelila že 383 spričeval za gradbene delovodje

  GZS podelila že 383 spričeval za gradbene delovodje

  Vsi z uspešno opravljenim delovodskim izpitom in najmanj 5 let delovnih izkušenj se lahko vpišejo v imenik vodij del na GZS - ZGIGM.

  Važno je, pri kom odpadna embalaža nastaja

  Važno je, pri kom odpadna embalaža nastaja

  O tem, kaj bo z izdelki, ko bodo odvrženi, je treba razmišljati že pri razvoju. V Nemčiji so nekatere dodatne obveznosti že stopile v veljavo.

  Novosti glede regresa za letni dopust

  Regres za letni dopust za leto 2019 je po sprejetju zakonskih sprememb davčno razbremenjen.

  Enostavneje in hitreje čez mejo

  Enostavneje in hitreje čez mejo

  ATA zvezek (ATA Carnet) – potni list za blago – je dokument, ki vam omogoča, da določeno blago peljete v drugo državo brez plačila carine.

  Z akreditivi do boljše plačilne discipline

  V slovenskem gradbeništvu, kljub zelo hudim posledicam neplačil, ki so se dogajala med krizo, ko mnogi izvajalci in podizvajalci niso prejeli plačil s strani njihovih naročnikov za svoje pošteno opravljeno delo, še vedno ni razširjene prakse zavarovanj plačil z akreditivi, tako kot je to praksa v različnih industrijah ali na mednarodnih trgih gradbenih storitev.

  Dobre prakse za večjo zaposlenost generacije 55 plus

  Število zaposlenih, starejših od 55 let, se stalno povečuje, čemur se morajo podjetja prilagoditi. Na nacionalni konferenci 55+ so bili predstavljeni primeri dobrih praks, ki pozitivno prispevajo k povečanju deleža aktivnih v generaciji 55+.

  Skleniti skušamo prekinjen krog znanja

  SAZOR GIZ, slovenska avtorska in založniška organizacija za pravice reproduciranja, ki zastopa pisatelje, publiciste in znanstvenike, je po večletnih prizadevanjih leta 2016 uspela uveljaviti Sporazum o reproduciranju avtorskih del, h kateremu so pristopile osnovne in srednje šole ter vrtci, zdaj pa si podobno pogodbo prizadevajo podpisati tudi z gospodarstvom.