Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Novice za imetnike licenc

  Se ukvarjate s prevozi v cestnem prometu? Preverite spremenjene pogoje za licenco in kakšne novosti so predvidene.

  Novice za imetnike licenc št. 6/2021

  Kratki spletni seminarji s področja cestnih prevozov

  Vabljeni na sklop kratkih spletnih seminarjev s področja cestnih prevozov

  Spremljevalec izrednega prevoza

  22.4.: Webinar o poreklu

  Glavna tema webinarja bodo novosti na področju preferencialnega porekla blaga v letu 2021 – tako novosti, ki so že stopile v veljavo kot tudi novosti, ki nas še čakajo v letošnjem letu. Poudarek bo na praktičnem vidiku uporabe pravil o poreklu blaga, predvsem v smislu, kako se znajti v praksi glede na dejstvo, da je zakonodaja obširna. V ta namen boste prejeli posodobljen seznam zakonodaje s področja preferencialnega porekla blaga. Tekom predavanja bo zaradi boljšega razumevanja tematike predstavljenih več primerov iz prakse.

  Podaljšanje veljavnosti kode 95

  Na podlagi Uredbe Omnibus II se v Sloveniji podaljšuje veljavnost temeljnih kvalifikacij - kode 95.

  Sprememba Zakona o prevozih v cestnem prometu

  Sprememba Zakona o prevozih v cestnem prometu je v zaključni fazi. Predlagane spremembe bodo vplivale tudi na pogoje za pridobitev licence.

  Arhiv: Vstop v Srbijo iz poslovnih razlogov

  Navodilo glede vstopa v Srbijo iz poslovnih razlogov.

  Sporazumi o prosti trgovini

  EU ima s posameznimi državami po vsem svetu sklenjene sporazume o prosti trgovini. Pravila o poreklu so običajno določena v Protokolu o poreklu blaga, ki je priložen posameznemu sporazumu med EU in zadevno državo.

  Mednarodni kombi prevozi

  21. februarja 2022 stopi v veljavo Uredba (EU) 2020/1055, po kateri bodo za mednarodni prevoz blaga licenco Skupnosti potrebovala tudi vozila, katerih največja dovoljena masa naloženega vozila presega 2,5 tone.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/