Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Vpliv koronavirusa na ATA zvezke

  Imetnikom ATA zvezkov, katerim je veljavnost potekla med 24. 1. 2020 in 31. 5. 2020 svetujemo, da pred potekom veljavnosti zvezka pri izdajatelju pridobijo nadomestni ATA zvezek, s katerim bodo podaljšali rok za ponovni izvoz blaga na nadaljnje eno leto. Nato se za zaključek prvotnega zvezka in odprtje nadomestnega zvezka obrnite na najbližji carinski urad v Sloveniji.

  Poslovanje oddelka Javne listine GZS

  Zaradi preprečevanja morebitnih okužb, strankam še vedno priporočamo, da se v celoti poslužujejo poslovanja brez osebnih stikov. Na oddelku se bomo še naprej trudili, da bodo postopki rešeni v najkrajšem času.

  Poreklo blaga - že več kot 100 let pomembna kategorija v mednarodni trgovini

  Poreklo blaga - že več kot 100 let pomembna kategorija v mednarodni trgovini

  Za podjetja je spremljanje pravil o poreklu zaradi obsega, različnih pravil in stalnih sprememb precej zapleteno. Potrdilo o poreklu blaga vam lahko izda Gospodarska zbornica Slovenije.

  Izdaja potrdil za voznike, ni niso državljani EU

  V primerih, ko se zaradi izrednih razmer ne more podaljšati dovoljenja za prebivanje in delo, vozniškega dovoljenja ali izkaznic o vozniških kvalifikacijah voznika, bo GZS izdala Potrdila za voznike, ki niso državljani EU, z rokom veljavnosti do največ 1. 7. 2020. Potrdilo se pridobi na podlagi izpolnjene vloge in drugih obveznih dokazil.

  Arhiv: Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu

  Objavljen je predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu.

  Vročanje listin v času koronavirusa

  Licence: začasna odjava vozil

  V času izrednih razmer je možno pri izdajatelju licence začasno odjaviti vozilo iz baze licenc ter vozilo po preteku izrednih razmer ponovno prijaviti v evidenco vozil pri licenci brez plačila stroškov postopka.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

  http://nerdcp.gov.si/javni/