Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Omejevalni ukrepi EU zaradi destabilizacije razmer v Ukrajini

    Sprejeti omejevalni ukrepi EU zaradi delovanja Rusije, ki povzroča destabilizacijo razmer v Ukrajini.

    Arhiv: Želite vaše izdelke predstaviti potencialnim poslovnim partnerjem v tretjih državah?

    To najenostavneje naredite z uporabo ATA zvezka oz. ATA Carneta, mednarodnega carinskega dokumenta za začasni izvoz blaga. Uporablja se za poenostavitve carinskih postopkov pri prehodu državnih meja. V Hitrem poslovnem nasvetu ga podrobneje predstavlja Irena Simendič iz oddelka Javne listine pri GZS.

    Arhiv: Cene licenc in dovolilnic

    Arhiv: Napotitev voznikov

    Nova pravila o napotitvi voznikov v cestnem prometu

    Arhiv: Webinar o TROŠARINAH – 9. marec 2022

    Kako pravilno izvajati trošarinske postopke in novosti v letu 2022

    Arhiv: Dovolilnice v letu 2022

    Objavljene so količine dovolilnic in CEMT dovolilnic za leto 2022.

    Arhiv: 10. 2. 2022 – Webinar o POREKLU BLAGA

    Na seminarju bomo obravnavali novosti, ki so že stopile v veljavo kot tudi novosti, ki nas še čakajo v letošnjem letu. Tema seminarja bodo novosti na področju preferencialnega porekla blaga. Poudarek bo na praktičnem vidiku uporabe pravil o poreklu blaga, predvsem v smislu, kako se znajti v praksi glede na dejstvo, da je zakonodaja obširna ter na vzporedni uporabi dveh sklopov pravil o poreklu blaga (obstoječih PEM pravil in prehodnih PEM pravil o poreklu blaga). Tekom predavanja bo zaradi lažjega razumevanja obširne in zapletene tematike predstavljenih več primerov iz prakse.

    Arhiv: Licence za mednarodne prevoze blaga s kombiji

    V skladu z evropsko Uredbo 2020/1055 bo od 21. maja 2022 za prevoz blaga z vozili ali s kombinacijo vozil, katerih največja dovoljena masa naloženega vozila presega 2,5 tone, potrebna licenca. Do takrat je licenca obvezna le za vozila, težja od 3,5 tone.

    Arhiv: V Združeno kraljestvo po 1. 1. 2022

    Arhiv: Prevzemi (CEMT) dovolilnic za leto 2022

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/