Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Spremembe na področju logistike in transporta

    V teh negotovih časih pa smo doživeli še eno spremembo, in sicer je bil sprejet nov mobilnostni sveženj, ki v transportu prinaša nekatere spremembe. Na področju voznega osebja je zdaj opredeljeno, da voznik rednega tedenskega počitka ne sme opravljati v vozilu. Uvaja se pametne tahografe druge generacije. Po novem bodo morala biti s tahografi opremljena tudi lahka tovorna vozila, saj je vedno več prevozov s kombiji, ki pa niso bila regulirana, zato je ogrožena tudi cestna varnost. Poleg tega pa bodo ta vozila po novem morala pridobiti tudi licenco.

    Arhiv: Spremenjen Zakon o prevozih v cestnem prometu

    Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2H) začne veljati 26. 6. 2021.

    Arhiv: 6.7.: Webinar o POREKLU BLAGA

    Novice za imetnike licenc št. 7/2021

    Arhiv: Imetniki licenc sporočite številno zaposlenih

    Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu velja od 6. 8. 2020. Končuje se prehodno obdobje - od 2. 6. 2021 morajo imeti vsi imetniki licenc Skupnosti v celoti izpolnjen pogoj glede minimalnega števila zaposlenih voznikov in minimalnega števila ostalih zaposlenih.

    Arhiv: Redno usposabljanje voznikov

    Redno usposabljanje je obvezno za vse voznike, ki se poklicno ukvarjajo s prevozom blaga ali potnikov in imajo v vozniškem dovoljenju vpisano KODO 95. Opravljati ga morajo vsakih pet let v obsegu 35 ur ali vsako leto v trajanju najmanj 7 ur.

    Arhiv: Brexit - od 1. maja 2021

    Sporazum s 1. 5. 2021 formalno stopi v veljavo.

    Arhiv: Novice za imetnike licenc

    Se ukvarjate s prevozi v cestnem prometu? Preverite spremenjene pogoje za licenco in kakšne novosti so predvidene.

    Novice za imetnike licenc št. 6/2021

    Arhiv: Spremljevalec izrednega prevoza

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/