Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Dovolilnice in CEMT dovolilnice 2024

    Objavljene so kvote CEMT dovolilnic za leto 2024, šifrant in kvote dovolilnic za leto 2024, čakalne liste in točkovanje CEMT.

    Kombinirana nomenklatura EU 2024

    1. januarja 2024 začne veljati posodobljena različica kombinirane nomenklature Evropske unije (KN), skupaj z avtonomnimi in konvencionalnimi stopnjami dajatev, izhajajoč iz ukrepov, ki jih je sprejel Svet ali Komisija.

    Arhiv: Cenik 2024

    Cenik velja od 1. 1. 2024.

    Arhiv: Trgovinski sporazumi EU

    Arhiv: WEBINAR: Poreklo blaga – 20. 11. 2023

    Na seminarju bodo predstavljene osnove glede določitve porekla blaga, tako za preferencialno kot tudi za nepreferencialno poreklo, pravna podlaga ter uporaba v praksi.

    Arhiv: Trgovinske ovire s Turčijo

    Arhiv: Posebno obvestilo: Izrael

    Glede na izzive, s katerimi se soočajo imetniki tujih ATA zvezkov pri ponovnem izvozu blaga iz Izraela, se je izraelska carina odločila za podaljšanje roka za ponovni izvoz blaga iz Izraela za vse ATA zvezke, ki se trenutno nahajajo v Izraelu in jim rok za ponovni izvoz poteče med 8. 10. 2023 in 30. 11. 2023.

    Glas gospodarstva TRANSPORT

    Vabljeni k branju.

    Digitalni ATA zvezek

    Video predstavitve digitalnega ATA zvezka.

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/