Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Letni načrt (CEMT) dovolilnic za leto 2020

  Odločbe za letni načrt dovolilnic in CEMT dovolilnic za leto 2020 so izdane. Podatki, na podlagi katerih so bile dodeljene oz. odvzete CEMT dovolilnice so objavljeni.

  Arhiv: Uradne ure 24. in 31. decembra

  Uradne ure na oddelku Javne listine bodo v dnevih pred prazniki, to je v torek, 24. 12. 2019 in v torek, 31. 12. 2019, od 8. do 12. ure. Ostale delovne dni bodo uradne ure kot običajno, to je od 8. do 13. ure.

  Arhiv: Subvencije za pnevmatike za imetnike licenc

  Namen javnega poziva je povečati varnost ter gospodarnost in okoljsko učinkovitost tovornih vozil s spodbujanjem varčnih pnevmatik z boljšim izkoristkom goriva ter zmanjšanjem emisij CO2.

  Arhiv: Sporazumi o prosti trgovini

  EU ima s posameznimi državami po vsem svetu sklenjene sporazume o prosti trgovini. Pravila o poreklu so določena v Protokolu o poreklu blaga, ki je priložen posameznemu sporazumu med EU in zadevno državo.

  NOVO: Zakon o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2G)

  Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 29. oktobra 2019 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2G). Zakon je bil objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije dne 8. novembra 2019 in začne veljati petnajsti dan po objavi. Spremembe bistveno vplivajo tudi na pogoje za pridobitev licenc.

  Arhiv: BREXIT

  Infomacije glede izstopa Združenega kraljestva iz Evropske Unije.

  Arhiv: Oprostitev plačila uvoznih carin za proizvodna podjetja

  Eden od ukrepov skupne trgovinske politike EU je uvedba avtonomnih tarifnih opustitev. Ta ukrep omogoča popolno ali delno oprostitev plačila uvoznih carin bodisi za neomejeno ali omejeno količino uvoza proizvodnim podjetjem v EU.

  Arhiv: Ljubljana, 19.9.: Ukrepi zunanjetrgovinske politike - priložnosti za slovenska podjetja

  Iz prve roke boste spoznali sistem uvrščanja blaga v carinsko tarifno, tarifne opustitve kot poslovne priložnosti, novosti s področja preferencialnega in nepreferencialnega porekla blaga ter možne ukrepe pri trgovinskih ovirah pri dostopanju na tretje trge EU. Vabljeni.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

  http://nerdcp.gov.si/javni/