Novice | Page 12
   Zapri

Arhiv: STARTUP IN UMETNA INTELIGENCA (AI): ITALIJA NA PREDZADNJEM MESTU NA LESTVICI

Glede na raziskavo, ki sta jo podjetji Roland Berger in Asgard opravili med vodilnimi državami, Italija zaseda devetnajsto mesto po številu startupov, ki se ukvarjajo z umetno inteligenco (AI). Raziskava "Artificial Intelligence-A strategy for European startups" namreč ugotavlja, da se je za Italijo uvrstila le Rusija. V Italiji deluje le 22 AI startupov, kar je izjemno malo v primerjavi z ZDA, ki ima 1393 tovrstnih startupov, s Kitajsko, ki jih ima 383, ter z Izraelom, kjer jih je 362.

Arhiv: Business Matchmaking na VISION Stuttgart 2018

Od 6 do 8 novembra bo VISION Stuttgart 2018, vodilni sejem o strojnem vidu. Na dogodku Business Beyond Borders (BBB) v sodelovanju z regionalno zbornico Stuttgart in ob podpori Evropske komisije organizira B2B dogodek.

Arhiv: Po junijskem rahlem padcu julija ponovna rast porabe električne energije v industriji

Junija smo beležili rahel padec porabe električne energije v industriji (0,5%), medtem ko je julija spet prevladala rast, ki je znašala 6,8% glede na enako lansko obdobje. Pri tem so neposredni odjemalci beležili rast tako junija (0,1%) kot julija (4,8%), celotna poraba v Sloveniji pa je junija padla za 0,3% in julija narasla za 3,5%.

Arhiv: Trpinčenje na delovnem mestu

Trpinčenje na delovnem mestu je vsako ponavljajoče se ali sistematično, graje vredno ali očitno negativno in žaljivo ravnanje ali vedenje, usmerjeno proti posameznim delavcem na delovnem mestu ali v zvezi z delom.

Arhiv: Javni poziv za sofinanciranje sistematičnega razvoja poslovne odličnosti podjetij v letih 2018 in 2019

Javni poziv je bil objavljen dne 21.8.2018 in je odprt do 24.9.2018. Namen javnega poziva je podpreti podjetja pri doseganju in trajnemu ohranjanju ravni uspešnega delovanja s svetovalno podporo na področju poslovne odličnosti in svetovanja na za podjetja prioritetnih področjih ter usposabljanju ključnih kadrov na področju poslovne odličnosti po modelu EFQM.

Arhiv: Vodstvo in sodelovanje delavcev

Za dobro varnost in zdravje na delovnem mestu je ključno močno, učinkovito in prepoznavno vodstvo, ki pri odločitvah vključuje zaposlene. Posledično pa visoka raven varnosti in zdravja bistveno pripomore k uspehu podjetja.

Arhiv: GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE NA MOS-u

Arhiv: GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE NA MOS-u

V času med 11. in 14. septembrom vas vabimo na zanimive dogodke in individualna svetovanja na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Arhiv: BANDO PER STARTUP – SCADENZA 31 AGOSTO

Sei una startup innovativa? Vuoi dare una marcia in più al tuo business? Il programma di accelerazione transfrontaliero sperimentale CAB fa al caso tuo: iscriviti online fino al 31 agosto! Selezioneremo 10 startup e le aiuteremo a crescere sui mercati italiano e sloveno grazie a un percorso che prevede 3 mesi a Lubiana e 3 mesi in Italia (Udine + Venezia). I team che parteciperanno alla sperimentazione avranno accesso a una rete di mentori e consulenti, saranno presentati a investitori internazionali e potranno avviare collaborazioni con grandi imprese leader di settore come Danieli Group, Telekom, Irinox e altre.

Arhiv: RAZPIS ZA START-UP PODJETJA – ROK JE 31. AVGUST

Ste inovativno start-up podjetje? Želite pospešite svoje poslovanje? V tem primeru je program CAB pravi za vas: prijavite se prek povezave do 31. avgusta! Izbrali bomo 10 startupov in jim pomagali, da okrepijo svoje poslovanje na italijanskem in slovenskem trgu s pomočjo programa, ki bo potekal 3 mesece v Ljubljani in 3 mesece v Italiji (Udine in Benetke). Sodelujoče ekipe bodo imele dostop do mreže mentorjev in svetovalcev, predstavljene bodo mednarodnim vlagateljem in bodo lahko začele sodelovati z vodilnimi podjetji, kot so Danieli Group, Telekom, Irinox in drugi.

Arhiv: Ali ste vedeli, da predolgo odlašanje s počitkom po delu krajša vašo življenjsko dobo?

V duhu časa letnih dopustov se želimo spomniti na pomen počitka po delu, pri katerem obnovimo svoje vire energije za nadaljnje spoprijemanje s stresnimi situacijami v delovnem okolju. Pri opravljanju delovnih nalog ocenimo situacijo kot stresno, kadar so zahteve visoke, sami pa imamo na voljo premalo lastnih ali virov energije za delo iz delovnega okolja. Viri predstavljajo značilnosti delovnega okolja ter dela, naše sposobnosti ter oporo s strani sodelavcev in nadrejenih, ki vplivajo na naše spoprijemanje z delovnimi nalogami. Tako je lahko sodelavec, s katerim vsako jutro spijemo kavo in tako lažje pričnemo dan dober vir socialne opore v delovnem okolju. Kadar pa pomanjkanje takih virov zaznamo pogosto ter intenzivno in dalj časa, govorimo o pogojih za razvoj kroničnega stresa in izgorelosti.