Zapri

Arhiv: P2 2020 – Spodbude za zagon inovativnih podjetij

Slovenski podjetniški sklad je 21.2.2020, v Uradnem listu RS št. 10/2020 objavil javni razpis P2 2020 – Spodbude za zagon inovativnih podjetij.

Arhiv: Slovenski podjetniški sklad razpisuje 2,9 mio EUR nepovratnih spodbud za zagon podjetij na problemskih območjih

Podjetja, ki so locirana na enem izmed problemskih območjih Z VISOKO BREZPOSELNOSTJO ali OBMEJNEM problemskem območju imajo možnost, preko Slovenskega podjetniškega sklada, v okviru razpisa P2R – Spodbude za zagon podjetij na problemskih območjih v letih 2020 - 2021, prejeti nepovratna sredstva v višini do 40.000 EUR za zagon podjetja.

Arhiv: Slovenskim podjetjem omogočeno poslovanje preko Amazon Europe

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjih mesecih intenzivno delalo na omogočanju poslovanja slovenskim podjetjem preko spletne platforme Amazon Europe.

Arhiv: Vpogled v podatke za odmero dohodnine

FURS obvešča izplačevalce, da je na voljo vpogled v podatke za odmero dohodnine za leto 2019.

Arhiv: Klicni center za davke poslovnih subjektov

FURS je v letošnjem letu vzpostavil klicni center za davke poslovnih subjektov.

Uvedba eBOL - pridobivanje digitalnih potrdil

Potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela – t.i. bolniški list, ki je izdan elektronsko (eBOL), je na voljo na varovanem delu portala Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) https://moj.zzzs.si, zato za dostop potrebujete spletno digitalno potrdilo. Od 1. 2. 2020 vaši osebni zdravniki ne bodo več tiskali bolniških listov, razen v izjemnih primerih, zato si pravočasno pridobite digitalno potrdilo. Če nimate na voljo računalnika, lahko elektronski bolniški list pridobite tudi na ZZZS ali pa preverite podatke izdanega bolniškega lista pri svojem delodajalcu.

Arhiv: Srečanje podjetnikov iz občine Dobrepolje