Novice | Page 49
GZS

Arhiv: So družbe z bolj razvitim sistemom upravljanja uspešnejše?

Gospodarska zbornica Slovenije je v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Združenjem nadzornikov Slovenije podprla raziskavo o vplivu sistema korporativnega upravljanja na uspešnost slovenskih družb z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

Arhiv: Novinarska konferenca POSLOVNI SOS: KAJ PODJETNIKI SPOROČAJO VLADI O ABSURDNIH PREDPISIH IN BIROKRATSKIH POSTOPKIH

Na novinarski konferenci so spregovorili predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič, minister za javno upravo, Boris Koprivnikar in Boštjan Lajovic, direktor UKOM. Prikazani so bili konkretni primeri prijavljenih absurdnih predpisov in birokratskih postopkov s strani gospodarstvenikov, pa tudi, kako vlada pristopa k razreševanju teh problemov.

Arhiv: Natura 2000 – NI KOMUNIKACIJE, PODCENJUJOČE DO ODGOVORNOSTI JAVNIH IN ZASEBNIH INVESTITORJEV

Ljubljana, 12. maja 2015 – Na včerajšnjem posvetu na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so odgovorni Ministrstva za okolje in prostor (MOP) predstavili Program upravljanja Natura (PUN) 2000 za obdobje 2015-2020. Udeleženci, zlasti predstavniki državnih podjetij in institucij, ki izvajajo infrastrukturne projekte v interesu države Slovenije, so izrazili ostro kritiko nad komunikacijo administracije MOP z investitorji pri oblikovanju PUN in ukrepov Natura 2000.

Arhiv: Poslovni tek trojk Bled 2015

Poslovni tek trojk Bled 2015, 22. maj 2015

Arhiv: Kodeks načel notranjega poročanja (KNNP)

GZS je bila pokrovitelj treh konferenc o notranjem poročanju, ki so jih organizirali Zveza ekonomistov Slovenije, Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije in Inštitut za poslovodno računovodstvo v Ljubljani. Organizirane so bile z namenom oblikovanja Kodeksa načel notranjega poročanja (KNNP), ki naj bi prispeval k boljšemu delovanju sistemov notranjega poročanja v organizacijah.

Arhiv: Podim: ugodnosti za člane GZS

V sodelovanju Gospodarske zbornice Slovenije in Iniciative Start:up Slovenija smo pripravili posebno ugoden paket in priložnost sodelovanja ter možnost udeležbe za vse člane GZS - uveljavljena podjetja, ki se želijo aktivno mrežiti s start-up podjetji in sodelovati na konferenci PODIM.

Arhiv: Poslovni SOS

Navedena dva birokratska absurda so pristojni po prijavi že popravili. Število podračunov države je bilo zmanjšano. Maloprodajo pirotehnike v zabojnikih pa je treba le priglasiti upravni enoti.

Arhiv: Varis top osvojil nagrado Red Dot Design

V kategoriji »ogrevanje in hlajenje« je nagrado prejel Varis top za radiator Memory. Ta povezuje tehnološko dovršenost in naravne materiale s sodobnim dizajnom, uporabniku pa zagotavlja uporabo trajnostnega izdelka. Svečana podelitev Red Dot Design nagrade bo konec junija v Nemčiji.

Arhiv: Glas gospodarstva - pomlad 2015