Novice | Page 50
GZS

Arhiv: Natura 2000 – NI KOMUNIKACIJE, PODCENJUJOČE DO ODGOVORNOSTI JAVNIH IN ZASEBNIH INVESTITORJEV

Ljubljana, 12. maja 2015 – Na včerajšnjem posvetu na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so odgovorni Ministrstva za okolje in prostor (MOP) predstavili Program upravljanja Natura (PUN) 2000 za obdobje 2015-2020. Udeleženci, zlasti predstavniki državnih podjetij in institucij, ki izvajajo infrastrukturne projekte v interesu države Slovenije, so izrazili ostro kritiko nad komunikacijo administracije MOP z investitorji pri oblikovanju PUN in ukrepov Natura 2000.

Arhiv: Poslovni tek trojk Bled 2015

Poslovni tek trojk Bled 2015, 22. maj 2015

Arhiv: Kodeks načel notranjega poročanja (KNNP)

GZS je bila pokrovitelj treh konferenc o notranjem poročanju, ki so jih organizirali Zveza ekonomistov Slovenije, Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije in Inštitut za poslovodno računovodstvo v Ljubljani. Organizirane so bile z namenom oblikovanja Kodeksa načel notranjega poročanja (KNNP), ki naj bi prispeval k boljšemu delovanju sistemov notranjega poročanja v organizacijah.

Arhiv: Podim: ugodnosti za člane GZS

V sodelovanju Gospodarske zbornice Slovenije in Iniciative Start:up Slovenija smo pripravili posebno ugoden paket in priložnost sodelovanja ter možnost udeležbe za vse člane GZS - uveljavljena podjetja, ki se želijo aktivno mrežiti s start-up podjetji in sodelovati na konferenci PODIM.

Arhiv: Poslovni SOS

Navedena dva birokratska absurda so pristojni po prijavi že popravili. Število podračunov države je bilo zmanjšano. Maloprodajo pirotehnike v zabojnikih pa je treba le priglasiti upravni enoti.

Arhiv: Varis top osvojil nagrado Red Dot Design

V kategoriji »ogrevanje in hlajenje« je nagrado prejel Varis top za radiator Memory. Ta povezuje tehnološko dovršenost in naravne materiale s sodobnim dizajnom, uporabniku pa zagotavlja uporabo trajnostnega izdelka. Svečana podelitev Red Dot Design nagrade bo konec junija v Nemčiji.

Arhiv: Glas gospodarstva - pomlad 2015

Arhiv: Olajšave za nakup avtobusov

Arhiv: Predlog novele Zakona o trgovini