Novice | Page 6
GZS

Arhiv: Čestitamo trem slovenskim prejemnikom priznanj za inovativne izdelke in storitve, ki podpirajo prehod v krožno gospodarstvo

V Ars Electronica Centru v Linzu je potekala zaključna konferenca projekta MOVECO, ki je sofinanciran s sredstvi Transnacionalnega Programa EU za Podonavje. Konferenca, ki se jo je udeležilo več kot 100 udeležencev je potekala pod geslom “The Danube goes circular”.Udeleženci konference so si izmenjali mnenja in izkušnje s področja krožnega gospodarstva. Predstavljeni so bili rezultati projekta s transnacionalno strategijo za prehod v krožno gospodarstvo na območju Podonavja kot tudi utrinki s potujoče razstave krožnega gospodarstva. Po konferenci je potekala svečana podelitev priznanj za inovativne izdelke in storitve, ki podpirajo prehod v krožno gospodarstvo.

Arhiv: Poslovni tek troj, Bled, 24.maj 2019

Gospodarska zbornica Slovenije, kot častni pokrovitelj, vabi na že 13. Poslovni tek trojk, ki bo v petek, 24.maja 2019, popoldan na Bledu.

Arhiv: Februarja in marca smo beležili občuten padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje

Po januarski intenzivni rasti (12,7 %) smo februarja in marca beležili občuten padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki je dosegel 11,3 % in 13,9 %. Že od oktobra lani beležimo padce porabe pri neposrednih odjemalcih, ki so februarja in marca dosegli vrednosti 9,5 % in 13,6 % glede na enako lansko obdobje. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je februarja in marca padla za 6,8 % in 8,1 % glede na enako lansko obdobje. Velja pa pri vseh navedenih podatkih izpostaviti, da je bila rast porabe v lanskem februarju in marcu visoka, kar je razvidno iz spodnjega grafa.

Arhiv: Vaša pot do podjetništva

Projekt BLUES je zaključil s prvo fazo usposabljanja mladih o podjetništvu. Vse, ki ste se prijavili in uspešno zaključili s spletnim usposabljanjem, vabimo, da se nam pridružite še na delavnicah in treningih, ki jih bodo vodili strokovnjaki s področja podjetništva in poslovanja.

Arhiv: Zavajajoče oglaševanje v poslovnih imenikih

Podjetja se s problematiko zavajajočega oglaševanja v poslovnih imenikih že dalj časa srečujete. Gre za primere, ko podjetja prejmete obrazec – naročilnico za brezplačno objavo podjetja v poslovnem imeniku, ga podpišete in vrnete pošiljatelju, ter na ta način sklenete pogodbo in prevzamete obveznost plačila letnega prispevka. Obveznost plačila in dejstvo sklenitve pogodbe je pri tem običajno navedena v drobnem tisku, kar številni zaradi premajhne skrbnosti spregledate.

Arhiv: Razbremenitev regresa za letni dopust

V Uradnem listu RS št. 28/2019 z dne 3. 5. 2019 so objavljene spremembe Zakona o dohodnini (ZDoh) in Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ), ki omogočajo razbremenitev izplačila regresa za letni dopust od plačila dohodnine in socialnih prispevkov v višini 100 % povprečne bruto plače. Obenem določajo tudi postopek vračila že izračunane in odmerjene akontacije dohodnine v letu 2019 v primerih, ko so delodajalci regrese že izplačali.

Arhiv: Srečanje slovenskih podjetnic 500 PODJETNIC

11. aprila 2019 bo na osrednjem slovenskem sejemskem središču (Gospodarsko razstavišče Ljubljana) že sedmič srečanje slovenskih podjetnic 500 PODJETNIC. Pričakujejo več kot 500 udeleženk (www.500podjetnic.si)

Arhiv: PRESENTAZIONE DELLA FACOLTÀ DI MANAGEMENT DELL’UNIVERSITÀ DEL LITORALE E DEL SUO RUOLO NEL PROGETTO CAB

La Facoltà di management dell’Università del Litorale (UP FM) offre corsi di laurea e post-laurea (tra cui il programma post-laurea Management dello sviluppo sostenibile) comparabili a livello internazionale, che si basano su risultati di ricerca propri e internazionali, e corsi di formazione secondo il concetto di apprendimento permanente. La facoltà si impegna a rafforzare l’internazionalizzazione dell’istruzione e il trasferimento dei concetti teorici nella prassi, promuove lo scambio di studenti, professori e ricercatori, organizza conferenze scientifiche internazionali, collabora in progetti internazionali, pubblica le riviste scientifiche Management e Managing Global Transitions e organizza il Festival dell’innovazione e dell’imprenditoria - FestINNO.