Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: »V živo« o horizontih prihodnosti

    Razvojni dokument Horizonti prihodnosti je plod tvornega sodelovanja gospodarstvenikov in Gospodarske zbornice Slovenije, za njegovo udejanjanje pa bo potrebno tudi sodelovanje političnih odločevalcev.

    Arhiv: Intervju z Björnom Kuipersom: »Ko si izkušen, se z zunanjimi pritiski ne obremenjuješ več«

    Največja razlika med opravljanjem dela menedžerja in nogometnega sodnika je v času, ki je na voljo za odločitev, pravi Björn Kuipers, nekdanji nogometni sodnik Björna Kuipersa, ki je sodil finale EURO lige med Italijo in Anglijo.

    Arhiv: Lesnopredelovalna dejavnost

    Slovenija je gozdnata država in les je lahko priložnost ne le za gradnjo trajnostnih stavb, ampak tudi gospodarski razvoj. Za slovensko lesno-pohištveno industrijo bo tudi v prihodnje ključnega pomena izvozna usmerjenost.

    Arhiv: Koroška regija: Velik potencial v povezovanju podjetij znotraj regije

    Kot pravi Katja Pokeržnik, direktorica Koroške gospodarske zbornice, se lahko v regiji pohvalijo z odličnimi podjetji, ki postavljajo mejnike na svojih področjih tudi širše po svetu.

    Arhiv: EU Business Talks: Podjetja iz držav članic se predstavijo

    Gospodarska zbornica Slovenije je v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije organizirala cikel tedenskih poslovnih klepetov z gospodarstveniki iz držav članic Evropske unije.

    Arhiv: Državna pomoč: Več možnih pomoči za okoljske, podnebne in energetske projekte

    V letošnjem letu so v veljavo stopile nove smernice o državni pomoči za podnebje, varstvo okolja in energijo, ki razširjajo področja, na katerih država lahko ponuja pomoč za podporo trajnostnemu razvoju, zelenemu prehodu in prehodu v krožno gospodarstvo.

    Arhiv: Gospodarske motnje še na vidiku

    Hitro širjenje različice omikron v prvem četrtletju 2022 hromi storitveno usmerjene panoge ter povečuje pomanjkanje delovne sile. Prav tako bo trpel proizvodni sektor, saj se tovarne soočajo z večjimi odsotnostmi zaradi bolezni ali samoizolacije.

    Arhiv: Cene energentov: Urgentni ukrepi in dolgoročna strategija

    Predlog Zakona o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov je korak v pravo smer, vendar potrebujemo tudi dolgoročno energetsko strategijo.

    Arhiv: EU sredstva: Na voljo bo 3,2 milijarde evrov

    Služba vlade Republike Slovenije za kohezijsko politiko (SVRK) je novembra objavila dokument Izhodišča programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 (EKP 2021-2027), kjer bo imela Slovenija možnost počrpati 3,2 milijarde evrov sredstev.

    Arhiv: Vajeništvo v času korone

    Vsako leto v začetku koledarskega leta na GZS začnemo zbirati najave učnih mest za prihodnje šolsko leto. Gre za napovedi, koliko dijakov in vajencev bi lahko podjetja sprejela na praktično usposabljanje z delom in v vajeništvo.