Novice
GZS

KONČNO TRANSNACIONALNO PROJEKTNO SREČANJE IN KONFERENCA V ROTTERDAMU

V začetku novembra (1. in 2. 11. 2023) smo se projektni partnerji še zadnjič osebno srečali v Rotterdamu na Nizozemskem. Srečanje je gostila naša nizozemska partnerska organizacija Nefinia.

KLJUČNA VLOGA E-VODENJA V DIGITALNI DOBI

V današnjem hitro razvijajočem se digitalnem okolju je učinkovito vodenje dobilo novo razsežnost. Tradicionalne vodstvene sposobnosti ne zadoščajo več za krmarjenje v kompleksnosti sodobnega poslovnega sveta. Namesto tega se je e-vodenje izkazalo kot ključna komponenta uspeha. V tem članku bomo raziskali pomen e-vodenja ter kako le-ta preoblikuje način delovanja organizacij v digitalni dobi.

MERJENJE PRODUKTIVNOSTI ZAPOSLENIH PRI DELU NA DALJAVO: STRATEGIJE IN VPOGLEDI

Sodobno delovno okolje je doživelo izjemno preobrazbo, saj vse več strokovnjakov delo od doma vidi kot pozitivno prav zaradi prožnosti, ki jo ponuja. Čeprav delo na daljavo nudi številne prednosti, prinaša tudi izziv natančnega merjenja produktivnosti delavcev v okolju brez tradicionalnih pisarniških struktur. Kako lahko delodajalci ocenijo učinkovitost svojih oddaljenih ekip? Katere strategije lahko uporabijo, da zagotovijo, da produktivnost ostane na dobrem nivoju? V tem članku se bomo poglobili v metodologije in spoznanja o merjenju produktivnosti delavcev pri delu od doma.

PROJEKT E(U) LEADERS REVOLUCIONIRA RAZVOJ E-VODENJA

Projekt EU Leaders je pionirska pobuda, namenjena napredku veščin e-vodenja z ustvarjanjem celovitega nabora digitalnih orodij in pristopov. Z obravnavanjem izzivov in priložnosti upravljanja virtualnih delovnih okolij in timov želi projekt opremiti vodje s potrebnimi veščinami za sodoben trg dela. V tem članku bomo raziskali ključne rezultate projekta, nedavne dosežke in prihajajoče mejnike.

ŠEST PREDNOSTI DELA NA DALJAVO

Covid-19 je mnoge delodajalce prisilil, da zaposlenim omogočijo delo od doma. Toda tisto, kar se je začelo kot nuja, je že nekaj časa priljubljen delovni model po vsej Evropi. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj postaja delo na daljavo tako priljubljeno.

Arhiv: Brezplačno usposabljanje za raziskovalne managerje, 8.-10. november 2023, Bruselj

Raziskovalna predstavništva v Bruslju iz Češke, Slovaške, Madžarske in Poljske bodo od 8. do 10. novembra 2023 ponovno organizirala usposabljanje za raziskovalne managerje. Tovrstna usposabljanja potekajo dvakrat na leto in se jih je v preteklosti udeležilo že kar nekaj raziskovalcev iz Slovenije.

Arhiv: KONKURENČNOST SLOVENIJE NA MEDNARDONIH INDEKSIH STAGNIRA

Čeprav je slovensko gospodarstvo v zadnjih letih pokazalo obetavne znake razvoja, je ključno, da se osredotočimo na izboljšanje njegove konkurenčnosti. K temu bi pripomogle tudi konkurenčne cene električne energije za slovenska podjetja, zlasti velika in energetsko intenzivna, smo v skupnem sporočilu za javnost opozorile delodajalske organizacije.

Arhiv: Redni online sestanki kot primer dobre prakse E-vodenja

Projektni partnerji projekta E(U) Leaders se vsakih 14 dni srečujemo prek spleta na t. i. »catch-up« sestankih z namenom spremljanja razvoja nalog ter digitalni prenos znanja in izkušenj.

Arhiv: Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS

Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS.

Arhiv: Jutri možna oddaja vlog za pomoč zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023

Z 21. februarjem 2023 bodo upravičenci lahko oddali elektronsko vlogo za pridobitev nepovratnih sredstev zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023 v skladu z Zakonom o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. Spletna aplikacija za pripravo in oddajo elektronskih vlog bo odprta od 21. februarja 2023, od 12. ure in vse do 28. februarja 2023, do 12. ure, ko se zapre in oddaja vlog ne bo več možna.