Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Individualna svetovanja o ciljnih trgih, Dravograd, 12.10.2016

Vljudno vabljeni, da se srečate s strokovnjaki CEMP - Center za mednarodno poslovanje pri GZS, ki vam bodo na individualnem srečanju podali vse potrebne informacije za nemoteno mednarodno poslovanje.

Arhiv: Izjava za javnost - davčna reforma

Izjava za javnost

Arhiv: Dan inovativnosti 2016: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije danes že 14. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih.

Arhiv: Strokovni seminar Ali veste, kaj o vas pove vaša "bilanca stanja" in "izkaz poslovnega izida", Dravograd, 7. september 2016

Podatki o poslovanju tako nas kot naših kupcev oziroma dobaviteljev, so osnova za sprejemanje poslovnih odločitev. Glavni vir navedenih podatkov sta nedvomno BILANCA STANJA in IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA. Kaj prikazujeta, kako ju beremo in razumemo, pa je odvisno od tega, kakšno je naše poznavanje »postavk« BS in IPI.

Arhiv: Javni razpis "Spodbude za MSP v lesarstvu"

Predmet razpisa: spodbujanje razvoja novih ali izboljšanih izdelkov in storitev na področju predelave in obdelave lesa.

Arhiv: Kooperacijsko srečanje "MEET4BUSINESS" Agra 2016, Gornja Radgona, 23.8.2016

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo organizira kooperacijsko srečanje "MEET4BUSINESS" Agra 2016 v Gornji Radgoni, ki bo potekalo 23. avgusta 2016 v Gornji Radgoni v okviru 54. Mednarodnega Kmetijsko Živilskega Sejma AGRA 2016.

Arhiv: Poslovanje gospodarstva Koroške regije v letu 2015

Informacija o poslovanju gospodarstva Koroške regije v letu 2015

Arhiv: Strokovni seminar »Kakšne prednosti prinaša status pooblaščenega gospodarskega subjekta in kakšni so pogoji za pridobitev statusa«, Dravograd, 16.6.2016

Status AEO prinaša gospodarskim subjektom, ki izpolnjujejo pogoje in merila, ugodnosti v obliki olajšanja carinskih kontrol glede varstva in varnosti in/ali poenostavitev v skladu s carinskimi predpisi, kar pomeni, da lahko carinske formalnosti podjetja (imetniki potrdil AEO) opravljajo hitreje kot ostala podjetja in da jim carina pri opravljanju svojega nadzora daje določene prednosti.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim koroškim inovacijam 2016!

Podelili smo priznanja najboljšim koroškim inovacijam za leto 2016!

Arhiv: DDV – pravila obračunavanja pri prometu doma in s tujino, Dravograd, 14. junij 2016

Na področju DDV je vedno najti kaj zanimivega, novega, posebnega, pozabljenega. Predavateljica vam bo odgovorila na vsa postavljena vprašanja glede pravil obračunavanja DDV pri prometu doma in s tujino.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.