Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Potrdila o poreklu blaga z mednarodno oznako

    Arhiv: Potrdila o poreklu blaga z mednarodno oznako

    Na GZS v Ljubljani in na dvanajstih regionalnih gospodarskih zbornicah smo začeli izdajati nova Potrdila o poreklu blaga, ki vsebujejo mednarodni znak kakovosti ICC/CO.

    Arhiv: Začasni uvoz blaga v Rusijo

    Ruski carinski organi pri postopku začasnega uvoza blaga v Rusijo z ATA zvezkom od 1. 1. 2017 dodatno zahtevajo še podroben opis blaga s fotografijami.

    Arhiv: Zunanjetrgovinska šola

    Poslovanje s tujino - spoznajte skrivnosti internacionalizacije - formule ni. Naredite pravi korak - opremite se z znanjem.

    Arhiv: Z ATA zvezkom v Kazahstan

    Država Kazahstan je postala 76. članica mednarodne garantne verige ATA zvezkov. Kazahstanski carinski organi bodo sprejemali ATA zvezke od 1. aprila 2017.

    Arhiv: Začasni izvoz umetniških del z zvezkom ATA

    V primeru začasnega izvoza umetniških del vam priporočamo, da se obrnete na Ministrstvo za kulturo, kjer vam bodo izdali ustrezno dovoljenje , ki ga boste predložili v postopku začasnega izvoza.

    Arhiv: Overitev listin

    Na Gospodarski zbornici Slovenije overjamo listine, ki jih podjetja potrebujejo pri mednarodnem poslovanju. Storitev izvajamo v Ljubljani in na 12 regijskih izpostavah. Z overitvijo potrjujemo dejstvo, da je podjetje, ki je izdajatelj listine, član Gospodarske zbornice Slovenije.

    Arhiv: Čakalna lista za dovolilnice 2017

    Čakalna lista za dovolilnice 2017

    Arhiv: Potrdila o poreklu blaga mednarodno akreditirana

    Arhiv: Potrdila o poreklu blaga mednarodno akreditirana

    Gospodarska zbornica Slovenija postala članica Mednarodne akreditacijske verige za potrdila o poreklu blaga (International Certificat of Origin Global Accreditation Chain) in je tako mednarodno akreditirana za izdajo potrdil o poreklu blaga.

    Arhiv: Dovolilnice za leto 2017

    Z Dovolilnico za opravljanje mednarodnih cestnih prevozov blaga lahko prevoznik opravi enkraten vstop v državo za katero dovolilnica velja. S CEMT dovolilnico lahko prevoznik neomejeno opravlja prevoze v državah članicah CEMT organizacije. Prevozniki, ki želite letni načrt dodelitve dovolilnic za leto 2017, oddajte vlogo do 15.09.2016 pri GZS, na oddelku Javne listine.

    Rekordno poslovanje, drugega tira pa ni (revija Transport)

    Rekordno poslovanje, drugega tira pa ni (revija Transport)

    Izšla je panožna revija Transport z analizo poslovanja za 2015 in napovedi trendov v panogi do leta 2017.

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/