EIT FOOD se predstavi

 

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) je organ EU, ki ga je Evropska unija ustanovila leta 2008 za krepitev evropske sposobnosti za inovacije. Inštitut EIT je sestavni del okvirnega programa EU za raziskave in inovacije Horizon 2020. Več o inštitutu EIT lahko najdete tukaj

EIT Food je vodilna iniciativa na področju podjetništva in inovacij v živilskem sektorju, ki se je razvila kot kolektivna želja po rešitvi mnogih izzivov v kmetijskem sektorju in živilski industriji. Člani EIT Food skupnosti so podjetja in organizacije z mednarodno veljavo: vključenih je preko 50 partnerjev podjetij, raziskovalnih centrov in univerz v 13 državah. S skupnimi  močmi se zavzemajo za trajnostno in v prihodnost usmerjeno živilsko industrijo. Podrobnejšo predstavitev EIT Food v slovenskem jeziku lahko najdete tukaj.

Obiščite spletno stran EIT FOOD: https://eit.europa.eu

EIT regionalna shema inovacij (EIT RIS – EIT Regional Innovation Scheme)  je sistem obveščanja EIT skupnosti, preko katere se prenašajo znanje in dobre prakse. EIT tako s svojim edinstvenim pristopom podpira in k inovacijam spodbuja države in regije v Evropi, ki spadajo v tako imenovano skupino »skromnih in zmernih« inovatorjev. Več o EIT RIS si lahko preberete tukaj


GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij kot EIT Food HUB

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij zastopa EIT Food v Sloveniji in deluje kot 'kontaktna točka' za predstavnike agroživilskega sektorja v Sloveniji.  V vlogi EIT Food HUB v Sloveniji podpiramo inovatorje in podjetnike, organiziramo usposabljanja in delavnice za študente (RIS Fellowships), start-upe (Demo Day), raziskovalce in druge člene v agroživilski verigi. 


NOVICE

EIT Food pripravlja brezplačne spletne tečaje različnih živilskih tematik (9.12.2019)

 EIT Food: pravna in računovodska podpora start-upom (17.10.2019)

 EIT Food Government Executive Academy (4.7.2019)

 EIT Food RIS Solutions program (13.6.2019)

 EIT Food RIS štipendije za prakso v tujini (16.4.2019)

 Odprte prijave na razpis EIT Food Innovation Prizes s področja inovacij za mlade podjetnike, start-upe in študente (16.4.2019)

 Razpis EIT Food Seedbed za inovativne agroživilske proizvode (10.4.2019)

 Najboljši izbran in nagrajen startup v živilstvu (14.11.2018)

 EIT Food se predstavi (1.11.2018)

 

Kontaktna oseba za EIT Food HUB Slovenija
dr. Petra Medved Djurašinović
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
T: (+386) 1 58 98 296
petra.medved@gzs.si